Ο «ξεχωριστός» Μαραθώνιος του Θωμά με τον Χρηστάκο: Never give up!

Ένας «ξεχωριστός» Μαραθώνιος: Never give up!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ || tzertzevelis@gmail.com

Το αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου, είναι από τα δυσκολότερα στον κόσμο, και ξεχωρίζει γιατί ο δρομέας καλείται να είναι άριστα προετοιμασμένος, έτσι ώστε να πάρει το 100% των δυνάμεων του προκειμένου να τερματίσει τα 42,125 χιλιόμετρα της διαδρομής.

 

Ήταν λίγο πριν ξεκινήσει το αναπάντεχο 2ο lock down, καθώς οι διοργανωτές του Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – «Int’ Marathon Alexander the Great» ανακοίνωσαν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά! Ένα ξεχωριστό δίδυμο αθλητών, που τελευταίως έχουμε συνιθήσει να βλέπουμε σε αγώνες, έκανε την δικη του προετοιμασία, όχι μόνο τρέχοντας αλλά και επί τροχών! Πρόκειται γία τον Ποδηλάτη αθλητή και ΕΠΟΠ Επιλοχία του Ελληνικού Στρατού Θωμά Τάστιο και τον Χρήστο Μπεντιούλη ΑΜΕΑ της Εταιρίας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι όταν ανακοινώθηκε η ακύρωση του φετινού Μαραθωνίου λόγο covid19, τους ήρθε μια πρωτότυπη ιδέα, προκειμένου η όλη προετοιμασία τους να μην πάει στα χαμένα μιάς και τον περίμεναν πώς και πώς!

Βέβαια για τον αθλητή Θωμά Τάτσιο, είναι να μην του μπεί κάτι στο μυαλό του! Την επόμενη κιόλας στιγμή ξεκίνησε η κατάστρωση ενός απλού και ωραίου σχεδίου το οποίο περιελάμβανε την διοργάνωση ενός άτυπου συμβολικού αγώνα την ημέρα διεξαγωγής του Διεθνή Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος, με εκκίνηση και τερματισμό την νέα παραλία της θεσσαλονίκης, και πιο συγκεκριμένα τον χώρο που βρίσκεται εμπρός από το “Μακεδονία Παλλάς¨, ο οποίος συνδυάζεται περίφημα με τον τερματισμό του Διεθνή αγώνα!

 

Ο Αγώνας

“Κυριακή πρωί κατα τις 8.30πμ, βρισκόμασταν όσοι έπρεπε και με όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω covid στη παραλία. Ξεκινήσαμε με το Χρήστο και βρεθήκαμε τα πρώτα 20 χιλιόμετρα να τσουλανε ευχάριστα και όλα έδειχναν ότι πάμε για έναν χρόνο κάτω από 4 ώρες.

Αμ δε!! Η κόπωση και η έλλειψη προπονητικων οδηγιών ήρθε αλλά μαζί με αυτά ήρθε και ο φίλος μου ο George Poulimenos τρεχωντας να με συνοδεύσει στο 2ο μισό της απόστασης των 21χλμ όπου στιγμή δεν σταμάτησε να με παροτρύνει. Ο Χρηστάκος σε όλη τη διαδρομή απολάμβανε την εργονομία του νέου τροχήλατου ειδικού καροτσιού, το οποίο προετοιμάστηκε επιμελώς από τον Κώστα Συμμελίδη, παλιό πρωταθλητή της ποδηλασίας, και κατ επέκτασιν Κύρο Γρανάζη, ο οποίος επιστράτευσε όλη την μαεστρία του, προκειμένου ο Χρηστάκος, να απολαμβάνει κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής, χαιρετώντας τον κόσμο φορώντας το καλύτερο χαμόγελο του!

 

Κανένας Μαραθώνιος δεν ολοκληρώνεται χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη! Έτσι λοιπόν επιστρατεύτηκαν ο Ηλίας και ο Χρήστος, δύο λιλιπούτειοι ποδηλάτες της ΕΠΣΜΑΘ, οι οποίοι πέραν των 42 χιλιομέτρων της διαδρομής κάλυψαν πολύ περισσότερα καθώς φρόντιζαν την τροφοδοσία των δύο δρομέων επιμελώς! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση τόσο ο σεβασμός που έδειχναν στο όλο εγχείρημα όσο και το γεγονός που άφησαν για λίγο τον ψηφιακό τους κόσμο, και για 4,5 ώρες άρνηση. Κανονικά θα έπρεπε να βρισκόταν δίπλα στο δίδυμο παρέχοντας ασφάλεια, και υποστήριξη την οποία θα χαρακτήριζα άκρως επαγγελματική!

Σαν γνήσιο τέκνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη και του Livemedia, δεν μπορούσα να μείνω μακρυά, από την προσπάθεια των 2 παιδιών. Άλλωστε τι “Thess on the go” στην πράξη θα μπορούσα να είμαι? Κυριακή πρωί λοιπόν, και αφού καλημέριζα τον Θωμά, ακολούθησε ο χαιρετισμός με τον Χρηστάρα που με χαιρέτισε με στύλ…αλλά covid! Τόσο εγώ όσο και ο φίλος Σταύρος Αθανασάκης, φροντίσαμε να παγώσουμε τον χρόνο που κυλούσε σταθερά, με τις φωτογραφικές μας μηχανές, καθώς οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν ήταν ασυνίθηστες και μεγαλειώδεις!

Όχι δεν είμασταν μόνον εμείς! Το παρόν έδωσαν οι Λευτέρης Ακριτίδης, και Χρήστος Δεδούσης, όπου ο μεν τελευταίως κέρασε και τους καφέδες της ομάδας!

Ο κόσμος που την ώρα εκείνη βρέθηκε στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, παρατηρούσε εντυπωσιασμένος! Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι όχι μόνον χειροκροτούσαν αλλά αναφωνούσαν και διάφορα επιφωνήματα, καθώς έβλεπαν την εξέλιξη της όλης προσπάθειας.

Οι 4ώρες και τα 25 λεπτά που χρειάστηκαν για να καλυφθεί η απαιτούμενη απόσταση των 42,195 χλμ κύλισαν γρήγορα κάτω από έναν ήλιο που μπορεί να έκανε τα δικά του παιχνίδια με τα σύννεφα, όμως φρόντισε να κρατήσει την θερμοκρασία σε ικανοποιητικά επίπεδα, για τους δύο Μαραθωνοδρόμους! Όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερος κόσμος κυκλοφορούσε στην παραλία, κάνοντας δυσκολότερη την προσπάθεια των παιδιών, που είχαν και το ανάλογο άγχος να τους πιέζει σε όλο το μέτωπο της παραλίας από το Λιμάνι, τον Λευκό Πύργο, Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Ναυτικό Όμιλο, και το Μέγαρο Μουσικής! Όλη η Θεσσαλονίκη στα πόδια τους σε ένα “τρέξιμο” που θα το θυμόμαστε και ελπίζουμε να μην ξαναγίνει κάτω από αυτές τις συνθήκες της Πανδημίας που διανύουμε.

Τερματίζοντας την δύσκολη προσπάθεια τους, χαμογελούσαν ασταμάτητα, και κάπως έτσι κατάφεραν να σκορπίσουν αυτό το χαμόγελο σε όλους τους περαστικούς ανθρώπους. Χαιρετώντας τον Θωμά, μου εκμυστηρεύτηκε ότι την ώρα εκείνη αισθανόταν σαν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς, έβλεπε τον Χρηστάρα γεμάτο ευτυχία και ασταμάτητα χαμόγελα, τα οποία έκαναν αρκετές καρδιές να σκιρτήσουν καθώς, περνούσαν ανυποψίαστες από το σημείο.

 

Το όλο εγχείρημα των δύο παιδιών, είχε συμβολικό χαρακτήρα και αφιερώθηκε σε συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη υποστήριξης καθώς αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα υγείας! Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό!!!

Τα συγχαρητήρια ανήκουν στον Θωμά και τον Χρήστο που δεν τα παρατάνε ποτέ! Never give up, αντιστέκοντας κόντρα στο ρεύμα της εποχής θυμίζοντας μας απλά και ωραία πράγματα της ζωής, η οποία γίνεται ακόμα ομορφότερη, όταν κανείς βοηθά κάποιον που έχει ανάγκη!

Έτρεξαν με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Έτρεξαν συμβολικά την ημέρα που θα γινόταν ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος». Έτρεξαν για την Μαριλένα και τον Δημητράκη που τους έδειξαν τον δρόμο. Έτρεξαν «για την Κατερίνα» και τον Αλέξανδρο που μας έδειξε τον τρόπο. Έτρεξαν για τον Βαγγέλη στα Γιαννιτσά για τον οποίο θα μιλήσουμε προσεχώς. Τρέχουμε για όποιον δεν μπορεί να τρέξει!!!

 

Την προσπάθεια των παιδιών υποστήριξαν:

#στηρίζω_και_εγώ_τη_δωρεά_οργάνων

Podilatis BIKE Shops

Radio Thessaloniki 94,5 FM.

Livemedia.gr

El cocinero

Demaraz

Nikos Ioakimidis PT

For Katerina

Ο «ξεχωριστός» Μαραθώνιος του Θωμά με τον Χρηστάκο: Never give up!

πηγή: https://www.thessnews.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ