Ντρισμπιώτη, Παπαμιχαήλ, Φιλτισάκου πρωταγωνίστησαν στο ΠΠ βάδην

* Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην Α/Γ, τα αποτελέσματα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην έγινε σήμερα στην περιοχή “Βαρέα” στα Μέγαρα με τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες μας στο αγώνισμα να πραγματοποιούν, πολύ καλές παρουσίες.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) πρόσθεσε μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό της, επικρατώντας αυτή τη φορά στα 35χλμ. βάδην με 2ώρες 50.04 κι έβαλε από νωρίς βάσεις για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 στο Όρεγκον, αφού η επίδοση της ήταν καλύτερη από το όριο (2.54.00) που έχει θέσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Παράλληλα η έμπειρη αθλήτρια έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, διοργάνωση για την οποία έχει από πέρυσι το όριο συμμετοχής.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε και η Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Ν. Ιωνιας) που ήταν δεύτερη με 2 ώρες 55.15 στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού και ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, διοργάνωση στην οποία θα διεκδικήσει τη διάκριση. Η Φιλτισάκου στο πέρασμα της στα 20χλμ. βάδην σημείωσε 1ώρα 39.46 κι έτσι πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στη διοργάνωση που θα γίνει στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Την τρίτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με 3.12.07.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) ήταν νικητής στους Άνδρες με 2 ώρες 36.45, επίδοση που τον φέρνει στην τέταρτη θέση στον κόσμο, σε ένα αγώνισμα όπου θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022 στο Όρεγκον και θα αντικαταστήσει τα 50χλμ. βάδην. Ο έμπειρος αθλητής επέλεξε από την αρχή του αγώνα να ακολουθήσει ένα σταθερό ρυθμό, τον οποίο και βελτίωσε μετά το 27ο χιλιόμετρο. Με τη σημερινή του παρουσία, ο Παπαμιχαήλ, αναμένεται να ανεβάσει τη θέση του και στο ranking της WA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στους Άνδρες δεύτερος ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) με 3.05.12 και τρίτος ο Αναστάσιος Στάμος (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) με 3.10.48.


Αντωνοπούλου και Αδάμη όρια για Ριέτι

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην Ανδρών και Γυναικών διεξάγεται σήμερα, Κυριακή (28/2) στην παραλία Μεγάρων στην περιοχή “Βαρέα” με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, σε έναν αγώνα που προσμετράτε στο ranking της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε στα Μέγαρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην και αγώνες βάδην 20χλμ., 10χλμ. και 5χλμ. για όλες τις κατηγορίες.

Η Αναστασία Αντωνοπούλου (Ίκαρος Ν. Ιωνίας) επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση και πέτυχε από νωρίς στη σεζόν το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 το οποίο θα γίνει το καλοκαίρι στο Ριέτι. Η νεαρή διένυσε την απόσταση σε 24.28.32 επίδοση καλύτερη από το ατομικό της ρεκόρ στην απόσταση. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε η Άννα Αδάμη (ΓΕ Αγρινίου) με 25.52.66, επίδοση επόισης καλύτερη από το 26.00 που είναι το όριο για την κορυφαία διοργάνωση της κατηγορίας. Κοντά στην ίδια διοργάνωση έδειξε πως είναι και η Χρυσάνθη Αρβανιτάκου (ΣΟΑ Φωκιανός), που τερμάτισε τρίτη σε 26.19.25.

Η Ζαφειρία Παπαδημητρίου (ΓΣ Πίνδαρος Θηβών) αναδείχθηκε νικήτρια στα 10χλμ. βάδην με 52.35 και έδειξε πως στις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν θα κυνηγήσει στις επόμενες διοργανώσεις το όριο (52.00.00) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.


Πολύ καλή παρουσία από την Όλγα Φιάσκα στα 20χλμ. βάδην

Η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, αφού με τη σημερινή της εμφάνιση στα 20χλμ. βάδην στη διοργάνωση των Μεγάρων, έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις της κατηγορίας Γυναικών.

Η νεαρή αθλήτρια, στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία Κ23 δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετύχει το όριο (1.48.00) πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, αφού διένυσε τα 20χλμ. βάδην σε 1 ώρα 36.53 και κατέλαβε την πρώτη θέση στην απόσταση. Η Φιάσκα , στην τρίτη της παρουσία στην απόσταση, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 1.40.20 από την περσινή χρονιά.

Την δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε η Μαρία Σεφεριάδη (ΑΕ Ολυμπίας Πατρών) με 1.51.46. Στα 20χλμ. βάδην Ανδρών, ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης δεν κατάφερε να τερματίσει, αφού εγκατέλειψε την προσπάθεια του μετά το 14ο χιλιόμετρο.

πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ