Για μόλις 12” δεν έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ των 100χλμ

Ο αγώνας Project Carbon X 2 έγινε εχτές, 23 Ιανουαρίου, στην πόλη Chandler στο Phoenix της Αριζόνα. H εκκίνηση δόθηκε τα ξημερώματα τοπικής ώρας.

Η επίδοση που σημειώθηκε από τον Αμερικάνο Jim Walmsley απείχε μόλις 11” από την ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ των 100χλμ.

Το project έγινε σε μια κλειστή λούπα 9 στροφών, με την κάθε στροφή να είναι περίπου 11χλμ. Η διαδρομή ήταν εντελώς επίπεδη, κάτι που μόνο τυχαίο δεν ήταν καθώς ο στόχος εξ’ αρχής ήταν να σημειωθεί η καλύτερη δυνατή επίδοση. Όλοι οι αθλητές φορούσαν μάσκα, ξεκίνησαν τον αγώνα με μάσκα, και την έβγαλαν αφού είχαν ήδη καλύψει περίπο 200 μέτρα.

Για μόλις 12'' δεν έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ των 100χλμ

Ο Jim Walmsley τερμάτισε πρώτος με τον εκπληκτικό χρόνο για τα 100χλμ 6:09:25, βελτιώνοντας το προηγούμενο Αμερικάνικο ρεκόρ κατά 18’19”.

Ο χρόνος αυτός που αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο κατά 45 λεπτά, οριακά δεν άγγιξε το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατάει από το 2018 με 6:09:14.

Ο Walmsley ξεκίνησε τον αγώνα ελαφρώς συντηρητικά. Περίπου στο 3:30 χτύπησε τον ώμο του σε μια πινακίδα ματώνοντας εμφανώς κάτι που του κόστισε με τον ίδιο να προσπαθεί σε κάθε σταθμό να περιποιηθεί κάπως την πληγή, ξεπλένοντας με νερό το σημείο.

Μετά το 70ο χλμ άνοιξε λίγο ρυθμό και ήταν για τα καλά εντός στόχου μέχρι και το 90ο περίπου χιλιόμετρο. Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία 10χλμ, όπου παρά την υπερπροσπάθεια ο ρυθμός άρχισε να πέφτει με αποτέλεσμα για λίγα μόλις δευτερόλεπτα να μην καταφέρνει να πιάσει τον στόχο του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν τελειώσαμε με τα 100χλμ, θα το προσπαθήσουμε ξανά. Είμαστε σίγουρα στην σωστή κατεύθυνση»

Τα αποτελέσματα για Α/Γ:

Για μόλις 12'' δεν έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ των 100χλμ

Για μόλις 12'' δεν έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ των 100χλμ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ