Με Jacob το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου

Στο Τορίνο και το πάρκο La Mandria στην περιοχή Venaria Reale θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος για το 2022. Θυμηθείτε την ελληνική αποστολή.

Το μεγάλο όνομα της διοργάνωσης, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι ο σπουδαίος Jacob Ingebrigtsen που θα εκπροσωπήσει για μία ακόμα φορά την Νορβηγία στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Βλέπετε, μπορεί ο Jacob να διακρίνεται στο στίβο και σε αποστάσεις πιο μικρές από αυτές του ανωμάλου, όπως 1.500 και 5.000μ., ωστόσο, δεν παραλείπει να τρέχει στον ανώμαλο δρόμο.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δείξει και σε αυτό το έδαφος την κλάση του αφού μετρά ήδη 5 συνεχόμενες νίκες (!), αρχής γενομένης από το 2016 όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Κ20.

To ίδιο συνέβη και το 2017, όπως και το 2018, αλλά και το 2019, ενώ το 2021 κέρδισε και την κατηγορία των ανδρών! Θυμίζουμε πως το 2020 δεν είχε πραγματοποιηθεί η διοργάνωση λόγω πανδημίας.

Το 2018 μάλιστα είχε κατακτήσει το χρυσό και στην ομαδική κατάταξη, ενώ το 2019 στην Λισαβόνα είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια κατάταξη.

Ξεχωρίζει ακόμα η συμμετοχή του Ιταλού Crippa, του Βρετανού Hicks, ενώ είναι πιθανό να δούμε για πρώτη φορά και τον Ισπανό 1500άρη Katir.

Στις γυναίκες, το μεγάλο όνομα θα είναι η συμπατριώτισσά του Jacob, Carolin Grovdal, ενώ ξεχωρίζει η συμμετοχή της Nadia Battocletti από την Ιταλία

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ