Μαραθώνιος Βοστώνης : Οι δρομείς θα πρέπει να φέρουν 2 αρνητικά τεστ πριν την συμμετοχή

Ακόμα και αν έχουν εμβολιαστεί αυτό δεν θα αρκεί : Οι δρομείς για τον Μαραθώνιο της Βοστώνης θα πρέπει να επιδείξουν ως και 2 αρνητικά τεστ για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στον αγώνα.

 

Ο ιστορικός μαραθώνιος της Βοστώνης θα στήσει ειδικό μηχανισμό ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να κάνουν το τεστ λίγες μέρες πριν τον αγώνα.

 

Η Boston Athletic Association (BAA), δηλαδή η οργανωτική επιτροπή, έκανε την εξής ανακοίνωση:

«Οι συμμετέχοντες ίσως χρειαστεί να επιδείξουν μέχρι και 2 αρνητικά covid-19 τεστ πριν την συμμετοχή τους την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, ώστε να περιορίσουμε την διασπορά σε άλλους συμμετέχοντες ή εθελοντές. Η BAA θα συνεχίσει να ακολουθεί πιστά τα δεδομένα και την επιστήμη και εντός των επομένων μηνών θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα και τις απαιτήσεις για τα τεστ».

 

Επίσης το κόστος συμμετοχής θα αυξηθεί κατά $25 για να καλύψει το κόστος του επιπλέον μηχανισμού των τεστ. Ο μαραθώνιος της Βοστώνης έχει έτσι και αλλιώς ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος συμμετοχής που φτάνει τα $255 για τους δρομείς του εξωτερικού.

 

Τέλος οι συμμετοχές θα έχουν ανώτερο όριο τους 20.000 δρομείς ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Άλλες χρονιές οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από 30.000.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ