Μαραθώνιος Νέας Υόρκης : Ακυρώνεται οριστικά για το 2020

Ο μεγαλύτερος Μαραθώνιος του Κόσμο, με πάνω από 53.000 τερματισμούς το 2019, ακυρώνεται οριστικά για το 2020.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για την 1η Νοεμβρίου και δυστυχώς κάτω από το βάρος των καταστάσεων κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη η διεξαγωγή του.

Όπως είπαν οι διοργανωτές ο κόσμος είναι απλά πάρα πολύς, οι εθελοντές επίσης, και είναι αδύνατον στο σημείο εκκίνησης να μην υπάρξει συνωστισμός.

Η πανδημία έπληξε ιδιαίτερα σφοδρά την πόλη της Νέας Υόρκης όπου καταγράφηκαν 22.000 θανάτοι (μόνο για την συγκεκριμένη πόλη). Τώρα μετά από αυστηρά μέτρα & lockdown κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση μειώνοντας στο ελάχιστο τα νέα κρούσματα, όμως παραμένουν επιφυλακτικοί με τόσο μεγάλα γεγονότα.

Οι συμμετέχοντες μπορούν είτε να ζητήσουν επιστροφή του ποσού εγγραφής είτε να μεταφέρουν την εγγραφή τους για το 2021-2022-2023.

Ο μαραθώνιος της Ν.Υ. έχει ακυρωθεί μόνο ακόμα φορά στο παρελθόν, το 2012, λόγω των τεράστιων καταστροφών που είχε υποστεί η πόλη από τον τυφώνα “Sandy”. Τότε μάλιστα είχαν δεχτεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική, γιατί παρά τις φήμες μέχρι και 2 μέρες πριν διαβεβαίωναν ότι ο αγώνας θα γίνει. Πάρα πολλοί δρομείς είχαν ήδη ταξιδέψει από όλα τα μέρη του κόσμου και ενώ βρίσκονταν ήδη στην πόλη, ανακοινώθηκε η οριστική του ακύρωση.

Μαραθώνιος Νέας Υόρκης : Ακυρώνεται οριστικά για το 2020

Μαραθώνιος Νέας Υόρκης : Ακυρώνεται οριστικά για το 2020

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ