Ημιμαραθωνίος Αθήνας update: Θα γίνουν δεκτοί και μη εμβολιασμένοι υπό προϋποθέσεις

Σε διαδικασία έγκρισης βρίσκεται ακόμα το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Ο ΣΕΓΑΣ ελπίζει ότι με έμφαση στην καλή πορεία εμβολιασμού των πολιτών, η ΓΓΑ και ο ΕΟΔΥ θα δώσουν το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση στις 12 Σεπτεμβρίου 2021. Άλλωστε ο ίδιος ο ΓΓΑ μέσα στο ΣΚ διεμήνυσε ξεκάθαρα ότι χωρίς τα εμβόλια δεν θα συζητούσαμε καν για Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο.

Εντωμεταξύ ιστοσελίδα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας έχει ήδη δημοσιευτεί το αρχικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο της διοργάνωσης. Μπορείτε να το διαβάσετε στο link:
https://athinahalfmarathon.gr/index.php/el/races-gre/health-protocol-gr

Φαίνεται πως η αρχική ενημέρωση που υπήρχε από τον ΣΕΓΑΣ πως θα είχαμε  Συμμετοχή μόνο για εμβολιασμένους στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας τελικά αναθεωρήθηκε και έτσι θα γίνουν δεκτοί και μη εμβολιασμένοι υπό προϋποθέσεις

Σύμφωνα  λοιπόν με το ανανεωμένο πρωτόκολλο, πέρα από τους πλήρως εμβολιασμένους δικαίωμα εγγραφής & συμμετοχής στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2021 θα έχουν και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης, χωρίς ωστώσο να είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή αν θα περιλαμβάνουν τεστ και τι είδους τεστ αυτές οι προϋποθέσεις.

Πρέπει να επισημανθεί ξανά πως αυτό δεν είναι το τελικό εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας και θα επικαιροποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες και εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών του ΣΕΓΑΣ, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

Σε αυτή την φάση πάντως και με βάση την ενημέρωση που έχει από την Πολιτεία, η διοργάνωση προχωράει μόνο με αυτά τα δεδομένα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ