Απίθανα πράγματα στην Βαλένθια!

Ο Trinindad Alfonso Valencia Marathon το… παράκανε και φέτος βγάζοντας διαστημικές επιδόσεις τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες!

Η ιδανική διαδρομή, οι τέλειες καιρικές συνθήκες, η αύρα του αγώνα και το πολύ υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων έφεραν και φέτος ρεκόρ με το.. τσουβάλι!

Ο πρωτάρης Kiptum

Μεγάλος νικητής ήταν ο διαστημικός νεαρός Κενυάτης Kelvin Kiptum με 2:01:53 κι έγινε ο τρίτος πιο γρήγορος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών! Και σκεφτείτε ότι ήταν ο πρώτος του Μαραθώνιος!

Εννοείται βέβαια, πως έγινε και ο πιο γρήγορος πρωτάρης όλων των εποχών… Ο Kiptum έκανε ένα αδιανόητο δεύτερο μισό κοντά στα 60 λεπτά (ναι, τον Ημιμαραθώνιο), ενώ κάλυψε το 10άρι από τα 30 στα 40χλμ. σε 28:04!

Ο Κiptum μόλις προχθές έκλεισε τα 23 του χρόνια, ενώ το ρεκόρ του στον Ημιμαραθώνιο ήταν 58:42 και πάλι στην Βαλένθια το 2020.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Gabriel Gueai από την Ερυθραία με νέο εθνικό ρεκόρ 2:03:00, ενώ τρίτος ήταν ο Κενυάτης Alexander Mutiso σε 2:03:29, επίσης στον πρώτο του Μαραθώνιο.

kiptum

Mεγάλο ρεκόρ, και χωρίς λαγούς, η Beriso

Ασύλληπτη, όμως, ήταν και η επίδοση της Amane Beriso από την Αιθιοπία που επικράτησε με 2:14:58 πετυχαίνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών!

Η νεαρή από την Αιθιοπία μπήκε στον αγώνα με ρεκόρ 2:20:48 από το 2016 και το συνέτριψε για πάνω από 5 λεπτά!

Μάλιστα, τα έβαλε και με τους λαγούς, αφού έμειναν με την Gidey, όταν η Beriso ανέβασε το ρυθμό με αποτέλεσμα, όπως δήλωσε, να χάσει το Παγκόσμιο ρεκόρ!

Η Letesensbet Gidey μπορεί να μην κέρδισε, ήταν όμως δεύτερη με 2:16:49 που είναι και το ταχύτερο ντεμπούτο από γυναίκα στην ιστορία του αγωνίσματος. Δεν χρειάζεται να πούμε πως και οι δύο έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ διαδρομής.

Τρίτη ήταν μία ακόμα πρωτάρα, η Κενυάτισσα Shiela Chepkurui σε 2:17:29!

Tα ρεκόρ έπεφταν βροχή στον αγώνα με δεκάδες δρομείς να σημειώνουν προσωπικά ρεκόρ ή ακόμα και εθνικά σε όλες τις κατηγορίες σε μία διοργάνωση που έχει αναδειχθεί στην… Ντίσνεϋλαντ των μαραθωνοδρόμων.

Για παράδειγμα η 45χρονη Sinead Diver από την Αυστραλία τερμάτισε σε 2:21:34.

Αργότερα αναμένονται και τα αποτελέσματα των Ελλήνων δρομέων που έτρεξαν στην Βαλένθια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ