Ανανεώθηκαν από τη ΓΓΑ τα ισχύοντα μέτρα στους αγώνες δρόμου, καμία ουσιαστική αλλαγή, προβλέπονται και «διοργανώσεις» με μέγιστο αριθμό των… 9 ατόμων!

Και αυτή τη φορά οι ειδικοί με ή χωρίς εισαγωγικά, αποφάνθηκαν ότι είτε μια διοργάνωση γίνεται σε ανοιχτό χώρο μερικών δεκάδων μέτρων, είτε πχ στα 246 χιλιόμετρα ενός Σπαρτάθλου, θα πρέπει να έχουν τον ίδιο μέγιστο αριθμό των 100 συμμετεχόντων στην καλύτερη περίπτωση. Για τις περιοχές δηλαδή όπου δεν εφαρμόζονται πιο ενισχυμένα μέτρα, όπου σε αυτές είναι ακόμη μικρότερος ο αριθμός.
Οι γραφειοκράτες πάντως έκαναν και μια… χάρη. Στην παράγραφο “1. Περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9 άτομα) “, μετέτρεψαν την απόφαση που ίσχυε μέχρι χθες ” Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου. Δεν Επιτρέπεται.  “, σε “ Καθορίζεται όριο 9 συμμετεχόντων “. Συνεπώς όσοι ασχολούνται με το πινγκ πονγκ μπορούν να επανέλθουν στις περιοχές αυτές στην αγωνιστική δράση. Δικαιούνται να παίξουν μέχρι και διπλό (για να χαριτολογήσουμε λίγο). Οι ομάδες ποδοσφαίρου ατύχησαν, καθώς δεν μπορούν να το γυρίσουν στο 5Χ5 μια και θα περισσεύει ένας ποδοσφαιριστής. Εκτός κι αν του δώσουν κόκκινη κάρτα. Όσο για τους αγώνες δρόμου, ισχύει αυτό που λέγαμε άλλες φορές για άλλους λόγους: μόνο αν στραφούμε στις καφετέριες θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και δεν θα είμαστε “παράνομοι”.
Για να γυρίσουμε στα πιο σοβαρά και στην ανάλυση, στις περιοχές που υπάγονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης παραμένει το όριο 50 συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες. Στις άλλες περιοχές χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ο αριθμός παραμένει 100. Επίσης παρατηρούμε ότι για όλες τις περιπτώσεις, το ” όριο Χ ατόμων στις αγωνιστικές δραστηριότητες (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό) ” έγινε ” όριο Χ συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες “, κάτι που μάλλον σημαίνει ότι πλέον οι εθελοντές, γιατροί κ.α. δεν περιλαμβάνονται στο όριο, κάτι που είχαμε επισημάνει πόσο απαράδεκτο και επικίνδυνο είναι στην επιστολή που αποστείλαμε στους φορείς ” Ερωτήματα προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ” (παρόμοιο και από τον ΣΔΥ Βόλου: Επιστολή ΣΔΥ Βόλου προς ΕΕΠ της Δημόσιας Υγείας, ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ΥΕΕ της ΓΓΑ ) και που προφανώς λήφθηκε υπόψη.
Η ΓΓΑ λοιπόν συνεχίζει να αδυνατεί να προστατεύσει αυτό που θα έπρεπε να υπηρετεί, αδυνατεί να βρει τρόπο ώστε η αγωνιστική δράση να συνεχίζεται με ασφάλεια και ΒΙΩΣΙΜΟ τρόπο. Οι ιθύνοντες θα βαρύνονται για πάντα με την αναβολή για πρώτη φορά στην ιστορία του Ημιμαραθωνίου Αθήνας και του Σπαρτάθλου, ενώ βρίσκονται ένα βήμα πριν καταφέρουν να ακυρώσουν τον παγκοσμίου βεληνεκούς Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, και δεκάδες μικρότερες διοργανώσεις.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕIA ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μετά από επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη σχετική εισήγηση/γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID 19, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ανακοινώνονται τα κάτωθι:

1.Περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9 άτομα):

1α. Προπονήσεις

Προπονήσεις μπορούν να γίνονται σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Ενδεικτικά ο χώρος που αντιστοιχεί σε ένα γκρουπ 9 ατόμων είναι περίπου 150 τ.μ. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ (σελ. 71) https://gga.gov.gr/images/KYA_3165_31.07.2020.pdf Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων.

1β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εντός και εκτός σταδίου.

Καθορίζεται όριο 9 συμμετεχόντων.

2.Περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (συναθροίσεις έως 50 άτομα):

2α. Προπονήσεις

Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 75% αυτών που αναφέρονται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ (σελ. 71). https://gga.gov.gr/images/KYA_3165_31.07.2020.pdf Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της ΓΓΑ και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προπονήσεων.

2β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.

Στις περιοχές που υπάγονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης καθορίζεται όριο 50 συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες. Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχετικών διοργανώσεων.

3.Λοιπές περιοχές.

3α. Προπονήσεις

Ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της προπονητικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά προπονητικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα.

3β. Διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.

Στις λοιπές περιοχές καθορίζεται όριο 100 συμμετεχόντων στις αγωνιστικές διαδικασίες. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα και/ή διοργάνωση.

Για τις λοιπές αγωνιστικές δραστηριότητες και την προσαρμογή τους στα περιοριστικά μέτρα λόγω COVID- 19, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται σε δεκαπενθήμερη βάση ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με Φασούλα και Χριστινάκη οι κλήσεις της Εθνικής Γυναικών

Την προεπιλογή για τα προσεχή ματς των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021 ανακοίνωσε ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Βασίλης Μασλαρινός. Στη λίστα υπάρχουν μετά από...

Liga Endesa: Παρέμεινε αήττητη η Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης ζορίστηκε από την Ομπραντόιρο, την Τρίτη, στον αγώνα για τη Liga Endesa, ωστόσο νίκησε με 84-77. Ήταν η πέμπτη νίκη της Ρεάλ...

Κατηγορηματική διάψευση του Παναθηναϊκού για αποχώρηση του Λεβάκου

Διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αποχώρηση του Γιάννου Λεβάκου ο Παναθηναϊκός! Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο πως μετά...