Αλλάζει η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας

Στα πλαίσια της τήρησης των εγκριθέντων υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο διοργανωτής ΣΕΓΑΣ αλλάζει και τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, ώστε να είναι πιο ασφαλής, με μικρότερο συνωστισμό και χωρίς επικαλύψεις γύρων δρομέων.

Βεβαίως η διαδρομή δεν αλλάζει δραματικά, χρησιμοποιούνται ουσιαστικά τους ίδιους δρόμους κρατώντας έτσι τον χαρακτήρα και τη δυσκολία της στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό που ουσιαστικά αλλάζει είναι η όδευση στο δεύτερο μισό που είναι αντίστροφη ώστε να σχηματίζεται ένας “κλειστός δακτύλιος”.

Πρακτικά αυτό σημαίνει για παράδειγμα πως οι δρομείς στο πρώτο μισό θα κατηφορίσουν την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά στο δεύτερο μισό θα την ανέβουν. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί και η Λεωφόρος Ακαδημίας στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ώστε οι δρομείς να ξαναγυρίσουν στο τέρμα της Πανεπιστημίο και από να ανηφορίσουν το τελευταίο χλμ για τον τερματισμό.

Μάλιστα η νέα διαδρομή μετρήθηκε και επίσημα την προηγούμενη εβδομάδα. Θυμίζουμε πως ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένος για της 19 Μαρτίου και αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊο.

Δείτε αναλυτικά τη νέα διαδρομή στον χάρτη και στις διευκρινήσεις του γραφικού που ακολουθεί (κλικ για μεγέθυνση)

Αλλάζει η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ