Ακλόνητο το ρεκόρ του Κούρου! Τι συνέβη στο 24ώρο με τον Killian Jornet

Ειδήσεις

(1751)
(382)
(1681)
(1030)
(704)
(386)
(251)
(215)
(1109)
(608)
(1080)

Saucony

Metron Group

X-treme Stores

Επιμέλεια: Κώστας Παλάντζας, Γιώργος Σπύρος

Ακλόνητο το ρεκόρ του Κούρου! Τι συνέβη στο 24ώρο με τον Killian Jornet

Ολοκληρώθηκε το 24ωρο στη Νορβηγία. 232 χλμ ο νικητής, εγκατέλειψε νωρίς ο Killian Jornet

Ολοκληρώθηκε το 24ωρο στο στάδιο του Mandalen. Με 232χλμ νικητής αναδείχθηκε ο Harald Bjerke (Norway), ενώ τελευταίος κατετάγη ο Killian αφού ήταν ο πρώτος που εγκατέλειψε καλύπτοντας την μικρότερη απόσταση από τους 6 συμμετέχοντας.

Στις 12.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας τελείωσε ο αγώνας, και τα αποτελέσματα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ικανοποιητικά. Ο Killian Jornet έτρεξε μόλις στις πρώτες 10 ώρες και 40 λεπτά, έχοντας μάλιστα τεθεί εκτός στόχου από πιο νωρίς. Αποδείχθηκε έτσι για μια ακόμη φορά, ότι όσο εύκολος κι αν μοιάζει ένας ρυθμός για κάποιον, τόσο δύσκολο είναι να διατηρηθεί για 24 ώρες. Μπορεί στις πρώτες ώρες να τρέχει τόσο άνετα σαν να περπατάει, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Killian, αλλά αργά ή γρήγορα θα έρθει το πρόβλημα ή το κάρφωμα. Και έτσι έγινε, καθώς μετά τις 8 ώρες ο Ισπανός άρχισε να χάνει δυσανάλογα ρυθμό και ξεκίνησε τις στάσεις. Οι συνεργάτες του παραδέχτηκαν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα αλλά διαβεβαίωναν ότι θα συνεχίσει κανονικά τον αγώνα. Λίγο αργότερα τέθηκε οριστικά εκτός αγώνα.

Outsider ο Sebastian Conrad Håkansson, κάποια στιγμή βρέθηκε μπροστά και από τον Killian, πριν αυτός εγκαταλείψει. Θεωρητικά και μόνο ήταν εντός στόχου στην κατάρριψη του ρεκόρ του Γιάννη Κούρου 303,5 χιλιομέτρων, και αυτό θα γινόταν αν έκανε στις 12 τελευταίες ώρες ό,τι και στις πρώτες 12. Πρακτικά ήταν αδύνατο, έτσι λίγο μετά το 12ωρο εγκατέλειψε. Έχει όμως την ικανοποίηση ότι το πέρασμά του στις πρώτες 12 ώρες αποτελεί εθνικό ρεκόρ Νορβηγίας, που από ότι φαίνεται ήταν και ο αρχικός του στόχος.

Το οξύμωρο είναι ότι οι δύο δυνατότεροι αθλητές κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις στην κατάταξη, αλλά αυτό συμβαίνει συχνά όταν κάποιος κυνηγά την υπέρβαση. Έτσι το ρεκόρ του Γιάννη Κούρου εδραιώθηκε ως ακατάρριπτο. Βέβαια δεν αποκλείεται στο μέλλον να επιχειρηθεί ξανά κάποιο ανάλογο πρότζεκτ, ίσως και σε καλύτερες συνθήκες. Σχεδόν κανένας δεν κατάλαβε γιατί προτιμήθηκε η Νορβηγία, με νύχτα στο μεγαλύτερο μέρος του 24ωρου, θερμοκρασίες υπό του μηδενός, και πάγο-χιόνι ακόμη και στο ίδιο το στάδιο όπου έγινε ο αγώνας, πλην των δύο πρώτων διαδρόμων που είχαν καθαριστεί. Ο αγώνας θα μπορούσε να γινόταν πιο νότια. Ακόμη και η χώρα μας αυτή την εποχή, θα προσέφερε πολύ πιο κατάλληλες συνθήκες για το δύσκολο εγχείρημα. Επίσης ο Killian βιάστηκε να κάνει τον αγώνα, ενώ πρόσφατα ανάρρωσε από τον τραυματισμό που ουσιαστικά είχε αναβάλλει το ίδιο project ένα μήνα πριν.

Άσχετο μεν, αλλά ο Eliud Kipchoge την πρώτη φορά που επιχείρησε για το sub2, δεν το πέτυχε για μερικά δευτερόλεπτα. Ένα χρόνο μετά, στη δεύτερη προσπάθεια, το κατάφερε, έστω κι αν το ρεκόρ ήταν ανεπίσημο. Μένει να δούμε αν ο Killian Jornet θα δοκιμάσει ξανά στο μέλλον κάτι ανάλογο, και αν τη 2η φορά πετύχει κάτι καλύτερο.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

Ακλόνητο το ρεκόρ του Κούρου! Τι συνέβη στο 24ώρο με τον Killian Jornet

Ακλόνητο το ρεκόρ του Κούρου! Τι συνέβη στο 24ώρο με τον Killian Jornet

Ακλόνητο το ρεκόρ του Κούρου! Τι συνέβη στο 24ώρο με τον Killian Jornet

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Κάντε “like” στη σελίδα μας στο facebook για όλα τα τελευταία Running News!

…διάβασε επίσης

Runster

Σχόλια αναγνωστών

…διάβασε επίσης

Nutrition News

Runster

FitnessPulse.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ