3 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην ελληνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης την αφήνουν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων

Πολύ δυσάρεστα τα νέα από την ελληνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκαν τρία νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά από τον έλεγχο που έγινε.

Και οι τρεις αθλήτριες που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα, θα αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και θα συνεχίσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο καραντίνας. H συγκεκριμένη ομάδα από την πρώτη μέρα της διαμονής της στο Ολυμπιακό Χωριό δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής για ευνόητους λόγους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δυστυχώς δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης. Πολύ κρίμα για τα κορίτσια μας. Η ΕΟΕ είναι συνεχώς στο πλευρό των αθλητριών και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια.


edit
και μία νεότερη ενημέρωση:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε λόγω κορωνοϊού και το ντουέτο

Η COVID-19 έβαλε τέλος στα όνειρα των κοριτσιών στης καλλιτεχνικής κολύμβησης. Όπως έγραψε το kathimerini.gr, ανάμεσα στα νέα θετικά κρούσματα ήταν και η Ευαγγελία Πλατανιώτη και οι διοργανωτές δεν δέχτηκαν να αντικατασταθεί από κάποια αναπληρωματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ώρες τα μέλη της ελληνικής ομάδας που είναι αρνητικά θα επιστρέψουν στην Ελλάδα ενώ οι υπόλοιπες αθλήτριες θα μείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας, το οποίο βρίσκεται εκτός Ολυμπιακού Χωριού. Η ελληνική αποστολή κατέβαλε προσπάθειες για να αγωνιστεί στο ντουέτο η Παπάζογλου με κάποια από τις αθλήτριες που ήταν αρνητικές αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Το ντουέτο ύστερα από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους είναι ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου αλλά η προσπάθεια δεν θα ολοκληρωθεί.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

«Λόγω των τριών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Οργανωτική Επιτροπή ενημέρωσε το Αρχηγείο της ελληνικής ομάδας ότι και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης πρέπει να αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο εντατικής παρακολούθησης.

Αυτό σημαίνει ότι οριστικά, δεν θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση ούτε στο ομαδικό, ούτε στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Οι τρεις αθλήτριες που βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό βρίσκονται ήδη σε ξενοδοχείο καραντίνας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ