Τραμπ: Λανσάρει δική του πλατφόρμα μετά το μπλόκο από το Twitter

Καθώς τα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπλοκάρει τον λογαριασμό του, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να λανσάρει την δική του πλατφόρμα, για να επικοινωνεί με τους οπαδούς του.

Μπορεί τα τραγικά γεγονότα του Καπιτωλίου να οδήγησαν στον αποκλεισμό του από Twitter, Facebook και YouTube, ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται να πτοεί τον Ντόναλντ Τραμπ από το να εκφράζει με ζέση τις απόψεις του.

Μέσα από το νέο του εγχείρημα, μια «ιστοσελίδα επικοινωνίας» ονόματι donaldjtrump.com/desk, ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής δίνει τη δική του απάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον έχουν απορρίψει, ιδίως στο Twitter που έχει μπλοκάρει τον λογαριασμό του δια παντός.

Ο νέος ιστότοπος βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και εγκαινιάστηκε μέσα από ένα διαφημιστικό βίντεο που τον χαρακτηρίζει «φάρο της ελευθερίας» και «ένα μέρος για να μιλά ο Τραμπ ελεύθερα και με ασφάλεια».

Από τις 6 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα, οι δηλώσεις του πρώην Αμερικανού προέδρου γίνονταν μέσα από δελτία τύπου.

Μέσα από την εν λόγω ιστοσελίδα, ο Τραμπ θα μπορεί να απευθύνεται δημόσια στους οπαδούς του, οι οποίοι με τη σειρά τους θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν like στις δημοσιεύσεις του, αλλά και να τις μοιράζονται στο Twitter και στο Facebook.

Το donaldjtrump.com/desk περιέχει επίσης και πρόσφατες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, που «κόπηκαν» από το Twitter, μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

«Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μπλογκ. Είναι απλά η πρώτη από μια σειρά προσπάθειες που θα κάνει, με σκοπό να αποκτήσει ξανά την δυνατότητα να συμμετέχει στα ψηφιακά μέσα», είπε στο BBC η Kara Swisher, αρθρογράφος σχετικά με θέματα τεχνολογίας για την New York Times.

Ο Jason Miller, επικεφαλής σύμβουλος του πρώην προέδρου, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η ομάδα του Τραμπ ετοίμαζε μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτή η νέα πλατφόρμα θα είναι πολύ μεγάλη», είχε τονίσει τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, το donaldjtrump.com/desk δεν είναι η πολυαναμενόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ένα προσωπικό ιστολόγιο του πρώην προέδρου.

«Θα έχουμε νέες πληροφορίες σε σχέση με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πολύ σύντομα», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ