Τουλάχιστον τα μισά νοικοκυριά των Η.Π.Α. έχουν μια κονσόλα gaming

Σύμφωνα με μελέτη του Consumer Technology Association, τουλάχιστον στα μισά σπίτια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής υπάρχει έστω μια κονσόλα gaming. Το 53% των συμμετεχόντων της σχετικής δημοσκόπησης απάντησε πως έχει τουλάχιστον μια κονσόλα στο σπίτι του, κάτι που σημαίνει πως σε σχέση με το 2020 υπάρχει αύξηση κατά 10%. Το 41% εξ’ αυτών έχει στην κατοχή του παλαιότερη συσκευή (στην προκειμένη σημαίνει κονσόλα της εποχής PlayStation 3 – Xbox 360 και πίσω), ενώ το 26% έχουν επενδύσει στην αγορά του PlayStation 5 ή ένα εκ των Xbox Series X, Xbox Series S.

Επιπρόσθετα το 30% των συμμετεχόντων σκοπεύει να αγοράσει μια κονσόλα μέσα στον επόμενο χρόνο (9% περισσότεροι σε σχέση με το 2020). Το 21% από αυτούς θα αγοράσει μια εκ των new-gen συστημάτων (PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S), ενώ το 15% θέλει ένα last-gen σύστημα (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch).

Η αγορά του hardware στις Η.Π.Α. είδε τρομακτική αύξηση τον Ιούνιο αφού σημείωσε 112% περισσότερες πωλήσεις (που μεταφράζεται σε 401 εκατομμύρια δολάρια) σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020. Ηγέτης των εν λόγω πωλήσεων ήταν το Xbox Series X μαζί με το Xbox Series S, ενώ η συνέπεια του Nintendo Switch στην αγορά βοήθησε σημαντικά.

Video Games 02 764 414 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ