Το Project xCloud έρχεται σύντομα και στο PC

Η ιστοσελίδα Windows Central είχε μία πρώτη δοκιμαστική επαφή με τη νέα πλατφόρμα.

Το Project xCloud είναι η cloud gaming υπηρεσία της Microsoft η οποία σε συνδυασμό με το Xbox Game Pass Ultimate θα επιτρέπει στον χρήστη να παίζει παιχνίδια σε οποιαδήποτε συσκευή. Η πλατφόρμα είναι ήδη διαθέσιμη για Android αλλά αναμένεται να έρθει σε iOS και PC στο κοντινό μέλλον. Η ιστοσελίδα Windows Central δοκίμασε το Project xCloud μέσα από ένα Surface Pro X.

Η cloud gaming υπηρεσία της Microsoft μοιάζει αλλά και λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και στο Android ενώ προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε μέγεθος οθόνης. Θα έχει τόσο χειριστήρια αφής για κάποιον που χρησιμοποιεί κάποια Surface συσκευή ενώ θα υποστηρίζει φυσικά και χειριστήρια Xbox. Πάντως, ακόμη κι αν ο χρήστης διαθέτει ένα ικανό gaming PC, το streaming παιχνιδιών επιπέδου κονσόλας στον υπολογιστή, έχει κάποια μικρά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, το online gaming θα είναι απαλλαγμένο από cheaters ενώ ο χρήστης θα μπορεί να προσαρμόσει το μέγεθος του gaming παραθύρου πολύ πιο εύκολα (ειδικά αν κάνει live streaming), χωρίς να χρησιμοποιεί έξτρα εφαρμογές όπως το Borderless Gaming του Steam.

Ο Zac Bowden, αναφέρει πως χρησιμοποίησε γραμμή Internet 200Mbps για να καταγράψει και να παίξει τα παιχνίδια στο βίντεο, με τον χειρισμό να έχει υψηλή απόκριση με τον ίδιο να λέει πως το gameplay ήταν πολύ κοντά σε σύγκριση αν το παιχνίδι ήταν εγκατεστημένο στον υπολογιστή. Με κόστος €12,99/μήνα για το Xbox Game Pass Ultimate και έναν υπολογιστή, κάποιος θα μπορεί αν έχει πρόσβαση σε περισσότερα από 100 παιχνίδια αλλά και όλες τις νέες κυκλοφορίες της Microsoft, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσει ούτε ένα παιχνίδι και φυσικά χωρίς να ανησυχεί για τη συμβατότητα και τις προτεινόμενες προδιαγραφές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Η Ουγγαρία μπορεί να παραγγείλει το ρωσικό εμβόλιο...

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει το δικαίωμα να εγκρίνει την χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik-V, το οποίο όμως δεν μπορεί...

Επικοινωνία Δένδια με τον Λετονό ομόλογό του, Έντγκαρς...

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λετονό ομόλογό του, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς (Edgars Rinkēvičs), είχε...

ΑΕΚ: Πρόβλημα με Τσιγκρίνσκι

Πρόβλημα τραυματισμού αποκόμισε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι από την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ουκρανός αμυντικός υπέστη κάκωση στον ώμο και θα...