Είναι το PlayStation 5 η μεγαλύτερη σε μέγεθος κονσόλα;

Το next-gen PlayStation παρουσιάστηκε από τη Sony και δείχνει μεγάλο. Για την ακρίβεια μεγαλύτερο από όλες τις σύγχρονες κονσόλες.

Την Πέμπτη, η Sony αποκάλυψε επιτελούς το PlayStation 5 έπειτα από αναμονή αρκετών μηνών, με τις αντιδράσεις των χρηστών να είναι ανάμεικτες, όσο αφορά τη σχεδίαση της κονσόλας. Μία ερώτηση που προέκυψε όμως μετά την αποκάλυψη, αφορά το μέγεθος του PlayStation 5. Η Sony δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τις διαστάσεις, με τους fans να έχουν αρχίσει να κάνουν τις δικές τους εικασίες, βασιζόμενοι στις εικόνες της παρουσίασης.

Τα ανεπίσημα ευρήματα δείχνουν μία πολύ μεγάλη κονσόλα, ψηλότερη σε μέγεθος (ή μεγαλύτερη σε μήκος ανάλογα πώς θα την τοποθετήσει ο χρήστης) συγκριτικά με το Xbox Series X αλλά και μεγαλύτερη σε όγκο από το PlayStation 3. Για να προσδιοριστεί ανεπίσημα το μέγεθος της κονσόλας, οι χρήστες χρησιμοποίησαν το μέγεθος της θύρας USB αλλά και το μέγεθος του οπτικού δίσκου και τα σύγκριναν με διάφορες κονσόλες.

Μία από τις πιο απλές συγκρίσεις έρχεται από τον Adam Fairclough του HDTVtest στο Twitter. Ο Fairclough παρουσιάζει τα ευρήματά του τόσο με κονσόλες αυτής της γενιάς όσο και της επόμενης. Στο συγκριτικό συμπεριέλαβε τα Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 5, PlayStation 5 Digital Edition και PlayStation 4 Pro.

Ένα μεγαλύτερο συγκριτικό έρχεται από τον χρήστη GREBO7 στο Reddit, ο οποίος δείχνει πώς το PS5 συγκρίνεται σε μέγεθος με κονσόλες προηγούμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου και του PlayStation 3.

ps5_comp.jpg.f3aeeae359045b50f31873df79e5a548.jpg

Κάποιοι χρήστες έχουν μάλιστα εξάγει τις ακριβείς διαστάσεις της κονσόλας, βασιζόμενοι στις υπάρχουσες κονσόλες. Σε μία εικόνα που δημοσιεύτηκε στο Resetera, το PlayStation 5 λέγεται πως θα έχει ύψος 38.1 εκατοστά όταν βρίσκεται σε όρθια θέση, χωρίς τη βάση. Συγκριτικά, το Xbox Series X λέγεται πως θα έχει ύψος περίπου 30 εκατοστά, σύμφωνα με μία αναφορά του Digital Foundry. Το αρχικό PlayStation 4 έχει ύψος 26.4 εκατοστά ενώ το PS4 Pro 29.5 εκατοστά. Με βάση τα ανεπίσημα δεδομένα, το PlayStation 5 θα έχει πάχος 8.9 εκατοστά στα μεγαλύτερα σημεία του.

Σε κάθε περίπτωση, έως και την κυκλοφορία της κονσόλας προς το τέλος του 2020, αναμένουμε κι άλλες πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος, είτε για να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω είτε για να κάνουμε από την αρχή τους υπολογισμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ