Η TCL πειραματίζεται με τις εύκαμπτες οθόνες για τις μελλοντικές συσκευές της

Η TCL παρουσίασε, σε επίπεδο concept, την πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της εταιρίας, ένα wearable οθόνης και μια συσκευή με επεκτεινόμενη οθόνη.

Όλες οι συσκευές αυτές βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο ανάπτυξης και εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα ενσωματωθούν σε προϊόντα που ετοιμάζεται να λανσάρει η TCL στην αγορά, ίσως και εντός του επόμενου έτους. Ο Γενικός Διευθυντής του Global Marketing της TCL, Stefan Streit, έδωσε συνέντευξη στην οποία έκανε και την επίσημη παρουσίαση τριών συσκευών που κεντρίζουν το ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες που θέλει να φέρει στο προσκήνιο η TCL.

Αναλυτικότερα, υπήρχε μία συσκευή που έμοιαζε με ένα αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο, με ειδική μέριμνα να έχει δοθεί στον τρόπο με τον οποίο ανοίγει και κλείνει, προκειμένου να εκμεταλλεύεται ο χρήστης το πλήρες μέγεθος της αναδιπλούμενης οθόνης. Μία άλλη καινοτομία που παρουσίασε η TCL είναι η συσκευή με τη συρόμενη αναδιπλούμενη οθόνη, η οποία μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο χρήσης μίας συσκευής παρόμοιας με ένα κοινό smartphone. Τέλος, η TCL έδειξε ένα tablet το οποίο έχει σημεία αναδίπλωσης της οθόνης του σε τρία διαφορετικά σημεία, στοιχείο που του επιτρέπει να μετατρέπεται σε smartphone, με τις κάμερες να βρίσκονται σταθερά προσανατολισμένες στο πίσω μέρος του.

tcl othones

Στο πλαίσιο της παρουσίασης αυτής έκαναν την εμφάνισή τους και ειδικά γυαλιά που μπορούν να συνδεθούν με το smartphone και να επιτρέψουν τη θέαση βίντεο σε πολύ μεγάλη διάσταση, χωρίς να αποκόπτουν τον χρήστη από το περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, η TCL ανακοίνωσε ότι μπορεί να πειραματίζεται με καινοτόμες τεχνολογίες, αλλά η προσήλωσή της παραμένει ως προς τον προσιτό χαρακτήρα των συσκευών που θα φέρει τελικά στην αγορά. Ο Stefan Streit σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στο μέλλον, καθώς αποτελεί μέρος του DNA της εταιρείας και αντανακλάται στα προϊόντα της.

Οι ιδέες της TCL εμφανίζονται να βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους και δεν θα αποτελέσει έκπληξη να τις δούμε να υλοποιούνται πολύ σύντομα ως κομμάτι της γκάμας των συσκευών που θα προωθήσει στην αγορά η εταιρεία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ