Τα νέα προϊόντα της Apple: Το Airtag και το νέο χρώμα του iPhone

Τη νέα σειρά των προϊόντων της για το 2021 παρουσίασε χτες η Apple, με πολλούς να χαρακτηρίζουν το ντεμπούτο της για τη χρονιά ως ιδιαίτερα δυναμικό.

Η ανοιξιάτικη συλλογή του τεχνολογικού κολοσσού απαρτιζόταν από πέντε νέες προσθήκες, συμπεριλαμβανομένων και των πολυαναμενόμενων Airtags, καθώς και των iMacs με τον επεξεργαστή M1.

Δείτε αναλυτικά όλα τα προϊόντα που η Apple παρουσίασε χτες.

iPad Pro

Όπως όλοι περιμέναμε, η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου iPad Pro με ταχύτερο επεξεργαστή, υποστήριξη του νέου δικτύου 5G, καθώς και θύρα Thunderbolt, που επιτρέπει στη συσκευή να συνδέεται με περισσότερες εξωτερικές οθόνες.

Μια νέα προσθήκη είναι και η οθόνη Mini-Led, που, σύμφωνα με την εταιρεία, θα αυξήσει την φωτεινότητα και τον λόγο αντίθεσης της συσκευής, ενώ σημαντική θα είναι και η αύξηση στην διάρκεια της μπαταρίας.

Μεγάλη αναμένεται να είναι η βελτίωση και στην κάμερα της συσκευής, με την τελευταία αναβάθμιση να προσφέρει καλύτερη ανάλυση τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα βίντεο.

Το νέο iPad θα χρησιμοποιεί τον νέο, πολυδιαφημισμένο επεξεργαστή M1 της εταιρείας. Μέσα από τον πανίσχυρο επεξεργαστή, θα γίνουν δυνατές νέες αναβαθμίσεις στο λογισμικό, προσφέροντας καλύτερα γραφικά, βελτιωμένα εφέ στα βίντεο αλλά και δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας.

Όπως ανακοίνωσε η Apple, τα γραφικά στο νέο iPad Pro είναι 1.500 φορές ταχύτερα σε σύγκριση με το αρχικό iPad. 

Η τιμή του νέου iPad ξεκινάει στα 799 δολάρια (665 ευρώ) και θα είναι διαθέσιμο από τις 30 Απριλίου στις ΗΠΑ.

iMac

Τα νέα iMac με τον επεξεργαστή M1 έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα και δίνουν στο χρήστη την ευκαιρία να χρησιμοποιεί μια πληθώρας εφαρμογών που παλιότερα δεν υποστηριζόταν.

Η συσκευή έχει οθόνη 24 ιντσών, με ευκρίνεια 4,5 Κ και 11,3 εκατομμύρια pixel. Προσφέρει επίσης βελτιωμένη κάμερα, ενώ οι χρήστες του Facetime θα απολαμβάνουν πλέον 1080p.

Το νέο iMac διατίθεται σε επτά φωτεινά χρώματα, με την αρχική τιμή να αγγίζει τα 1.299 δολάρια (1.081 ευρώ). Οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες από τα μέσα Μαΐου, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν στις 30 Απριλίου. 

Airtag

Πρόκειται για μια μικρή συσκευή που βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν και να βρίσκουν τα αντικείμενα τους (όπως κλειδιά, τσάντες, κτλ), χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Find My της Apple. 

Οι μικροσκοπικοί δίσκοι λειτουργούν με την τεχνολογία Bluetooth, ενώ έχουν ενσωματωμένα μικροτσίπ και υπόσχονται ότι μπορούν να εντοπίσουν αντικείμενα με μεγαλύτερη ακρίβεια από τις αντίστοιχες συσκευές των ανταγωνιστών Samsung και Sony.

Τα Airtags είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη. Περιέχουν το τσιπ της Apple U1, που χρησιμοποιήθηκε στο iPhone 12 και διαθέτει τεχνολογία Ultra Wideband.

Το κάθε Airtag έχει κόστος 29 δολάρια (24 ευρώ) και θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου.

Apple TV 4K

Στη νέα σειρά της Apple, περιλαμβάνεται η νέα γενιά της Apple 4K, της υπηρεσίας streaming του τεχνολογικού κολοσσού, καθώς και ένα καινούριο χειριστήριο Siri.

Με τον επανασχεδιασμό της, η Apple 4K προσφέρει υψηλό ρυθμό καρέ HDR με Dolby Vision και την καλύτερη ποιότητα σε αγαπημένους τίτλους ταινιών και σειρών.

Ενσωματώνει A12 Bionic επεξεργαστή προσφέροντας μία εξαιρετικά σημαντική αναβάθμιση στην απόδοση γραφικών, στην αποκωδικοποίηση των βίντεο και στην επεξεργασία ήχου.

Η τιμή θα ξεκινάει στα 179 δολάρια για την έκδοση των 32 GB και στα 199 δολάρια για εκείνη των 65 GB.

Μωβ iPhone

Κάτι που προκάλεσε την έκπληξη πολλών, ήταν ότι η Apple αποφάσισε να αφιερώσει χρόνο από τη μεγάλη παρουσίαση, προκειμένου να ανακοινώσει ότι τα iPhone 12 και iPhone 12 mini θα είναι πλέον διαθέσιμα σε ένα νέο χρώμα.

Ήδη, οι εν λόγω συσκευές ήταν διαθέσιμες σε μπλε, πράσινο, μαύρο, λευκό και κόκκινο, αλλά πλέον οι καταναλωτές θα έχουν και την ευκαιρία να επιλέξουν και μια νέα, μωβ απόχρωση.

Ως αρχική τιμή ανακοινώθηκαν τα 799 δολάρια (665 ευρώ), ενώ η κυκλοφορία αναμένεται να ξεκινήσει στις 30 Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ