Τα νέα Mac θα υποστηρίζουν τη Thunderbolt 4, σύμφωνα με την Apple

Η αμερικανική εταιρεία δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τη νέα έκδοση του προτύπου Thunderbolt, λίγο μετά την παρουσίασή του από την Intel.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την παρουσίαση της νέας Thunderbolt 4 από πλευράς Intel και η απάντηση εκ μέρους ενός εκ των κολοσσών της τεχνολογίας δεν άργησε να έρθει. Με ανακοίνωσή της, η Apple επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της όσον αφορά στη μελλοντική υποστήριξη της Thunderbolt μέσω των Mac της, υπενθυμίζοντας ότι η τελευταία προέκυψε χάρη στη συνεργασία της με την Intel, κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια πριν.

Η νέα Thunderbolt 4 υιοθετεί τον ίδιο σχεδιασμό με τη Thunderbolt 3 (μοναδική αλλαγή ο αριθμός επάνω στο βύσμα) και μολονότι προσφέρει το ίδιο bandwidth στα 40 Gb/s, θα διαθέτει δυνατότητα διαμοιρασμού μεταξύ τριών downstream θυρών, επιτρέποντας τη σύνδεση περισσότερων περιφερειακών. Θα υποστηρίζει δύο οθόνες 4K ή μία 8K ενώ θα είναι συμβατή με παλιότερες εκδόσεις του προτύπου USB.

Αξίζει να σημειώσουμε κάπου εδώ βέβαια ότι πέραν των Mac, καμία από τις υπόλοιπες συσκευές της Apple δεν κάνει χρήση της Thunderbolt -όλες στηρίζονται στη Lightning με εξαίρεση τα iPad Pro που έρχονται με USB Type-C. Η πιθανότητα αλλαγής της παρούσας κατάστασης στο εγγύς μέλλον, φαντάζει για την ώρα απίθανη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ