Στην ηλεκτροκίνηση και η Huawei

Παρά την εμπορική ρήξη Αμερικής–Κίνας και ως εκ τούτου τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχθηκε, η Huawei φαίνεται να μην τα παρατά, αφού νέες φήμες που κάνουν το γύρο του διαδίκτυο θέλουν την εταιρία να μπαίνει δυναμικά σε νέα, εντελώς διαφορετικά για τον τομέα της “χωράφια”.

Ακολουθώντας κατά πόδας το δρόμο που χαράζει η Apple, ο κινεζικός κολοσσός φέρεται να εξετάζει την επικείμενη είσοδο του στον τομέα της αυτοκίνησης. Πιο συγκεκριμένα, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την υπέρ-επιτυχημένη ανοδική πορεία του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Huawei, Richard Yu, φημολογείται πως έχει στρέψει πλήρως την προσοχή την ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις Changan Automobile (μια κρατική επιχειρηματική οντότητα της Κίνας), BAIC Group’s BluePark New Energy Technology, καθώς και άλλους κατασκευαστές οχημάτων και εξαρτημάτων, στοχεύοντας μάλιστα σε κυκλοφορία εντός του τρέχοντος ημερολογιακού έτους. Οι ίδιες φωνές κάνουν λόγο για στοχοποίηση του συνόλου της αγοράς, άρα και για μια καθόλα οικονομική πρόταση.

Από την άλλη, εκπρόσωπος της Huawei αρνείται την ύπαρξη πλάνων για σχεδιασμό και ανάπτυξη κάποιου τροχήλατου υπό την επωνυμία αυτής, συμπληρώνοντας πως “Η Huawei δεν είναι κατασκευαστής αυτοκινήτων. Ωστόσο, μέσω των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών, στοχεύουμε να είμαστε ένας ψηφιακός προμηθευτής αυτοκινητοκεντρικών και νεοεισαχθέντων εξαρτημάτων, επιτρέποντας σε OEM αυτοκινήτων να κατασκευάζουν καλύτερα οχήματα”.

Huawei Logo News Image 01 764 430

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ