Σήμερα η κυκλοφορία του iOS 16 – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η νέα ενημέρωση λογισμικού της εταιρείας Apple θα είναι διαθέσιμη τόσο για τα κινητά τηλέφωνα της εταιρείας όσο και για τα έξυπνα ρολόγια, από σήμερα (8 το απόγευμα ώρα Ελλάδας).

Για τα iPhones, η ενημέρωση ονομάζεται iOS 16, ενώ για τα ρολόγια το καινούριο λογισμικό ονομάζεται watchOS 9. Και στις δύο περιπτώσεις, η νέα αναβάθμιση θα είναι δωρεάν.

iOS 16 και watchOS 9 – Πώς ενημερώνουμε το λογισμικό

Οι χρήστες των κινητών και ρολογιών Apple θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν το λογισμικό της συσκευής τους, κάνοντας κλικ στις παρακάτω επιλογές:

  • Ρυθμίσεις
  • Γενικά
  • Ενημερώσεις λογισμικού
  • Εγκατάσταση

iOS 16: Ποιοι μπορούν να το κατεβάσουν και ποιοι όχι

Το νέο iOS 16 θα μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι χρήστες που διαθέτουν κινητό iPhone 8 ή μεταγενέστερο.

Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν iPhone 7 ή και παλαιότερο θα «κολλήσουν» για πάντα με το iOS 15.6.1, το οποίο από εδώ και πέρα δεν θα μπορεί να ενημερωθεί σε αυτές τις συσκευές.

Όσον αφορά τα smartwatches της εταιρείας Apple, η νέα ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη σε όσους έχουν συσκευές από τη Series 4, ή μεταγενέστερα. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση των έξυπνων ρολογιών, η εγκατάσταση του νέου watchOS 9 είναι δυνατή μόνο εάν η συσκευή είναι συνδεδεμένη με iPhone στο οποίο έχει ήδη εγκατασταθεί το νέο λογισμικό iOS 16.

iOS 16: Οι νέες δυνατότητες

Το νέο λογισμικό προσφέρει μία σειρά από καινούριες δυνατότητες στους χρήστες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την οθόνη, τα μηνύματα, τα mails, τις φωτογραφίες αλλά και τις ρυθμίσεις ασφαλείας της συσκευής.

Οι πιο σημαντικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν:

Οι αλλαγές γίνονται αισθητές ήδη από την αρχική οθόνη κλειδώματος, η οποία γίνεται πιο εξατομικευμένη επιτρέποντας στους καταναλωτές να την προσαρμόσουν με βάση το προσωπικό τους γούστο.

Παράλληλα, πλέον οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται μηνύματα που έχουν ήδη στείλει ή ακόμα και να ακυρώσουν την αποστολή τους για τα πρώτα 15 λεπτά αφότου τα έστειλαν.

Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται και για όσους έχουν στείλει κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα από την εφαρμογή Mail, ωστόσο εκεί το χρονικό περιθώριο δεν θα ξεπερνά τα 10 δευτερόλεπτα.

Βελτιώσεις θα υπάρχουν και στην ασφάλεια των συσκευών, με τα ψηφιακά κλειδιά που αυθεντικοποιούνται μέσα από το δαχτυλικό σας αποτύπωμα ή το πρόσωπό σας να είναι πλέον διαθέσιμη και για την εγγραφή σε άλλες ιστοσελίδες, έναντι του γραπτού κωδικού.

Επιπλέον, οι ενημερώσεις ασφαλείας θα γίνονται πλέον ταχύτερα και συχνότερα και θα εγκαθίστανται αυτόματα στο κινητό, προκειμένου να διορθώνουν διάφορα σφάλματα που κατά καιρούς προκύπτουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ