Σε δημοπρασία το 1ο tweet που έγινε ποτέ – Αξίζει πάνω από 2,5 εκατ. δολάρια

Δείτε το tweet που αξίζει πάνω από 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Μέσα από μια δημοπρασία, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Jack Dorsey, βγάζει «στο σφυρί» το πρώτο tweet που έγινε ποτέ.

Πρόκειται για ένα tweet που έγραψε ο ίδιος το 2006, όταν είχε μόλις φτιάξει τον λογαριασμό του στη νέα, τότε, πλατφόρμα.

Δείτε το tweet:

«Απλώς στήνω το twittr μου», γράφει ο Dorsey στην περίφημη ανάρτηση, η οποία θεωρείται μια από τις πλέον εμβληματικές στην ιστορία του διαδικτύου.

Προς το παρόν, ο μεγαλύτερος πλειοδότης είναι ο πολυεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας Bridge Oracle, Sina Estavi, ο οποίος έχει κάνει προσφορά που αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το εν λόγω tweet θεωρείται ψηφιακό συλλεκτικό αντικείμενο (NFT) και πωλείται μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ονόματι «Valuables». Η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει την αγοραπωλησία τέτοιων tweet, τα οποία, μάλιστα, φέρουν και την υπογραφή του δημιουργού τους.

Ουσιαστικά, τα NFT δεν είναι παρά μοναδικά ψηφιακά νομίσματα, που πιστοποιούν την αυθεντικότητα αλλά και την ιδιοκτησία διαφόρων ψηφιακών αντικειμένων, όπως είναι τα tweets, αλλά και διάφορα καλλιτεχνικά έργα σε ψηφιακή μορφή.

Τα νομίσματα αυτά είναι κρυπτογραφημένα με την υπογραφή του εκάστοτε δημιουργού στο blockchain, που χρησιμοποιείται σε κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin.

Πρόκειται για μια τεχνολογία που έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής τους τελευταίους μήνες, καθώς διευκολύνει την διαδικασία της πώλησης διάφορων ψηφιακών έργων, γρήγορα και νόμιμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ