Πρόεδρος ΕΕΤΤ: Δεν είναι καλές οι τιμές σύνδεσης στο ίντερνετ στην Ελλάδα

Αναντίστοιχες προς την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών χαρακτήρισε τις τιμές για σταθερό και κινητό ίντερνετ στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνίων και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κωνσταντίνος Μασσέλος.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τα επίπεδα τιμών σε σχέση με την ποιότητα των υπηρεσιών. Δεν προσπαθώ να πω ότι είναι καλές οι τιμές» ανέφερε ο κ. Μασσέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ανασκευάζοντας παλαιότερους ισχυρισμούς του ότι οι τιμές του ίντερνετ στην Ελλάδα δεν είναι υψηλότερες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επανέλαβε, όμως, ότι διαφωνεί με την μεθοδολογία που ακολουθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αποτύπωση των τιμών στην Ελλάδα. Σημείωσε δε ότι σύμφωνα με τις έρευνες της Κομισιόν η Ελλάδα βρισκόταν το 2019 «στο μέσο όρο τιμών ή λίγο χαμηλότερα ως προς τις χαμηλότερες ταχύτητες σταθερής σύνδεσης (έως 30 mbit/sec)». Αντίθετα, όμως, στις υψηλότερες ταχύτητες η Ελλάδα συγκαταλέγεται στο γκρουπ των χωρών με τις ακριβότερες χρεώσεις.

Αντίστοιχα ο κ. Μασσέλος τόνισε ότι στον χαμηλό όγκο δεδομένων κινητής σύνδεσης (γύρω στα 2 gigabyte) η Ελλάδα είναι πάρα πολύ φθηνότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο αλλά όσο ανεβαίνουν τα πακέτα των δεδομένων και φωνής τότε η Ελλάδα ξεπερνά από το μέσο όρο. «Δεν είμαστε σε όλα ακριβότεροι» δήλωσε ο κ. Μασσέλος στη Βουλή.

Αδικαιολόγητη η διακοπή των συνδέσεων στην κακοκαιρία Μήδεια

Επιπλέον ο κ. Μασσέλος χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις διακοπές συνδέσεων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Μήδεια. «Στο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων για τα δίκτυα νέας γενιάς (vectoring) έχουμε επιβάλει στους παρόχους να έχουν μπαταρίες στις υπαίθριες καμπίνες ώστε να μην πέφτει η σύνδεση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος» ανέφερε. Ανέφερε μάλιστα ότι η ΕΕΤΤ έχει συγκεντρώσει τέτοιες καταγγελίες και θα καλέσει σε ακρόαση τους παρόχους που δεν υλοποίησαν αυτές τις προδιαγραφές.

Διερευνώνται οι ευθύνες των εταιρειών ταχυμεταφορών στο lockdown

Ο κ. Μασσέλος ανέφερε επίσης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, ότι η ΕΕΤΤ κάλεσε σε ακροάσεις τις εταιρείες ταχυμεταφορών για τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές ευθύνες των εταιρειών στο πλαίσιο των υποχρεώσεών τους και ποιοι ήταν οι λόγοι ανωτέρας βίας τους οποίους δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν» ανέφερε ο κ. Μασσέλος.

Σημειώνεται πάντως ότι ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του στον πρόεδρο της ΕΕΤΤ για το γεγονός ότι κάποιες εταιρείες ταχυμεταφορών αφήνουν σημειώματα στις εισόδους και δεν φροντίζουν για την κατ’ οίκον παράδοση μέσω επικοινωνίας με τους παραλήπτες. «Δεν επικοινωνούν με τους παραλήπτες. Αν ήταν υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουν για την παράδοση θα διευκολύνονταν οι καταναλωτές» τόνισε ο κ. Βλάχος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ