Περίπου 6 εκ. νοικοκυριά απέκτησαν δεύτερο Nintendo Switch τον προηγούμενο χρόνο

Στο πλαίσιο της πρόσφατης ενημέρωσης επενδυτών, η Nintendo αποκάλυψε πως 20% των Nintendo Switch που πούλησε η εταιρία την προηγούμενη χρονιά, ήταν σε νοικοκυριά που είχαν ήδη την κονσόλα. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε περίπου 5,8 εκατομμύρια κονσόλες.

Σημαντικό ρόλο για τις συγκεκριμένες πωλήσεις φαίνεται να έπαιξε η πανδημία. Πολλές οικογένειες, για να μπορέσουν να παίξουν μαζί, παιχνίδια όπως το Mario Kart Live: Home Circuit, αναγκάστηκαν να αγοράσουν μία δεύτερη κονσόλα. Όπως, επίσης, σημαντικό ρόλο, έπαιξε και το Nintendo Switch Lite, καθώς αρκετοί το αγόρασαν ως δεύτερη μικρότερη κονσόλα και άφηναν το κλασσικό Nintendo Switch σε dock mode. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Nintendo, Shuntaro Furukawa, η εταιρία περιμένει να αυξηθεί η ζήτηση για πολλαπλές κονσόλες μέσα σε ένα σπίτι, και πρόσθεσε πως υπάρχει μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις στην Ασία και αναμένεται νέο ενδιαφέρον σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεγάλη επιτυχία κάνει και το Animal Crossing: New Horizons, το οποίο από μόνο του φέρνει νέους κατόχους Switch, οι οποίοι βέβαια στην συνέχεια δοκιμάζουν τα άλλα μεγάλα franchise της Nintendo, Zelda και Mario, σύμφωνα με τον Furukawa. Τέλος πρόσθεσε η παραγωγή αυτήν την στιγμή δεν φτάνει για την ζήτηση που υπάρχει για την κονσόλα, η οποία βρίσκεται περίπου στην μέση της ζωής της.

Nintendo Switch Sales 01 764 430

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ