Ο Μυστικός Δείπνος του Da Vinci όπως δεν τον είδατε ποτέ ξανά!

Μία έκδοση μεγέθους 1 GP (Gigapixel) του γνωστού έργου του σπουδαίου Ιταλού καλλιτέχνη θα σας επιτρέψει να διακρίνετε και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο Μυστικός Δείπνος, η τοιχογραφία του Leonardo Da Vinci που βρίσκεται στην εκκλησία Santa Maria delle Grazie του Μιλάνου, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα τέχνης παγκοσμίως. Πλέον, χάρη στη συνεργασία της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών του Λονδίνου και της Google, κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει το έργο του Ιταλού καλλιτέχνη σε όλο του το μεγαλείο, μέσα από μία σάρωση υπερυψηλής ανάλυσης, μεγέθους 1 GP (Gigapixel)!

Capture.JPG.410241b7132f7e3c9534d80252337509.JPG

Το έργο που απεικονίζεται βέβαια δεν είναι το πρωτότυπο αλλά μία αντιγραφή του που δημιουργήθηκε περίπου την ίδια περίοδο. Πιστεύεται ότι υπεύθυνοι γι’ αυτή ήταν οι Giampietrino και Giovanni Antonio Boltraffio, αμφότεροι μαθητές του Da Vinci. Η δική τους εκδοχή μάλιστα διατηρείται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από την πρωτότυπη τοιχογραφία (έστω κι αν δεν περιλαμβάνει το επάνω τμήμα της), απόρροια των υλικών που χρησιμοποίησαν οι δύο ζωγράφοι (λαδομπογιά σε καμβά, αντί για τέμπερα λαδιού σε στεγνό τοίχο) με αποτέλεσμα να είναι ευκρινείς απίστευτες λεπτομέρειες.

Η αυθεντική τοιχογραφία του Μυστικού Δείπνου είναι διαθέσιμη σε αρκετά υψηλή ανάλυση τόσο μέσω της σελίδας Haltadefinizione όσο και στη Wikipedia.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ