Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε 90 λεπτά με το υπερηχητικό S-512 Supersonic

Το υπερηχητικό αεροσκάφος θα μειώσει την διάρκεια των υπερατλαντικών ταξιδιών στο μισό, σύμφωνα με την εταιρεία.

Μια οικολογική και αθόρυβη εναλλακτική του ταχύτατου αεροσκάφους, Κονκόρντ σχεδιάζει να λανσάρει η εταιρεία Spike Aerospace μέσα στο 2028.

Πρόκειται για το υπερηχητικό S-512 Supersonic, η ταχύτητα του οποίου είναι ήδη η διπλάσια από αυτήν των συμβατικών αεροπλάνων, καταφέρνοντας να ανταγωνιστεί εκείνη των παλιών Κονκόρντ.

Τα Κονκόρντ μπορούσαν να ταξιδέψουν από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη σε μόλις τρεις ώρες- σε αντίθεση με τα συμβατικά αεροπλάνα που χρειάζονταν έξι ώρες- αλλά αποσύρθηκαν από την αγορά το 2003 καθώς ήταν εξαιρετικά επιβλαβή για το περιβάλλον και, παράλληλα, προκαλούσαν ηχορύπανση.

Το S-512 όχι μόνο έχει καταφέρει να ανταγωνιστεί την ταχύτητά τους, αλλά έχει ήδη καταφέρει να λύσει τα βασικά προβλήματα που οδήγησαν στην απόσυρσή τους.

Η Spike Aerospace έχει δεσμευτεί να πετύχει πτήσεις με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ έχει πετύχει να μειώσει σημαντικά την ηχορύπανση, αφαιρώντας τα παράθυρα από το αεροσκάφος.

Στην θέση τους, θα υπάρχει μια τεράστια οθόνη, που θα καλύπτει και τις δύο πλευρές της καμπίνας, προβάλλοντας διάφορες εικόνες.

Δείτε το εσωτερικό του αεροσκάφους:

Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ταχύτητα του υπερηχητικού αεροσκάφους, ώστε το ταξίδι Λονδίνο – Νέα Υόρκη να διαρκεί μόλις 90 λεπτά, στόχο που σχεδιάζει να κατακτήσει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Εάν ενδιαφέρεστε να ταξιδέψετε με το S-512, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το 2028, ενώ σίγουρα ένα εισιτήριο θα κοστίσει μια μικρή περιουσία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρίας, οι τιμές αναμένονται να πέσουν σταδιακά και τα εισιτήρια θα κοστίζουν περίπου όσο αυτά της πρώτης θέσης στις συμβατικές πτήσεις.

«Σχεδόν όλες οι τεχνολογικές καινοτομίες, όταν ξεκίνησαν ήταν μόνο για τους πλούσιους: τα αυτοκίνητα, οι υπολογιστές τα κινητά τηλέφωνα κτλ. Τώρα, οι περισσότεροι μπορούν να τα αποκτήσουν», είπε ο ιδρυτής της Spike Aerospace.

Δείτε το βίντεο:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ