Λιγότερα iPhone 13 και μείωση παραγωγής λόγω έλλειψης μικροτσίπ

Η έλλειψη μικροτσίπ σε παγκόσμιο επίπεδο αναγκάζει την Apple να μειώσει την παραγωγή των νέων iPhone 13.

Λιγότερα iPhone 13 θα κατασκευάσει η Apple. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Apple ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή κατά 10 εκατομμύρια κομμάτια iPhone παγκοσμίως από τα 90 εκατομμύρια που υπολόγιζε να παραδώσει μέχρι τέλος του έτους.

Αιτία είναι η έλλειψης μικροτσίπ παγκοσμίως με τους προμηθευτές της Apple στον συγκεκριμένο τομέα όπως η Broadcom Inc και η Texas Instruments μετά βίας να κατορθώνουν να παραδίδουν τα τσιπ.

Ο τεχνολογικός κολοσσός που είδε μετά το δημοσίευμα την μετοχή του να πέφτει κατά 1,2% δεν έχει πάρει επίσημα θέση με τους αναλυτές του χώρου να προετοιμάζουν τους πελάτες της Apple για καθυστερημένες παραδόσεις στα νέα iPhone 13, εξαιτίας αυτών των προβλημάτων.

Πάντως η Apple που αντιμετωπίζει προβλήματα από τον Ιούλιο στις διαθεσιμότητες Mac και iPad δεν είναι η μόνη που έχει τέτοια θέματα καθώς παγκοσμίως ελλείψεις εξαρτημάτων και ανταλλακτικών έχουν δημιουργήσει θέματα σε βιομηχανίες ηλεκτρονικών ακόμη και στις αυτοκινητοβιομηχανίες με ορισμένες να θέτουν γραμμές παραγωγής σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ