Η LG OLED Flex είναι μια οθόνη που μετατρέπεται από επίπεδη σε κυρτή

Πριν από λίγες μέρες, η Corsair παρουσίασε μια οθόνη 45 ιντσών που ονομάζεται Xeneon Flex με ένα πάνελ κατασκευασμένο από την LG που μπορείτε να το λυγίσετε για να κάνετε μετατροπή από επίπεδη σε κυρτή οθόνη. Τελικά αποδείχτηκε ότι η LG ανέπτυξε επίσης μια τέτοια οθόνη, η οποία αποκαλύφθηκε και λέγεται LG OLED Flex ή LX3. Είναι μια οθόνη 42 ιντσών που μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα μέχρι να φτάσει σε καμπυλότητα 900R.

Μπορείτε να προσαρμόσετε γρήγορα την κυρτότητα του Flex χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κουμπί στο τηλεχειριστήριό του και επιλέγοντας ένα από τα δύο διαθέσιμα presets. Επίσης σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε χειροκίνητα τον βαθμό καμπυλότητάς του σε βήματα που την αυξάνουν κατά 5%, δίνοντάς σας πάνω από 20 επίπεδα καμπύλης για να διαλέξετε. Επιπλέον, μπορείτε να γείρετε την οθόνη προς ή μακριά από εσάς και να ρυθμίσετε το ύψος της βάσης κατά 140 χιλιοστά.

preload

Το LX3 δε χρησιμοποιεί backlight ούτε τη τεχνολογία self-lit OLED της LG. Σχεδιάστηκε για να έχει χρόνο απόκρισης 0,1 χιλιοστών του δευτερολέπτου και χαμηλό input lag. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το μέγεθος της εικόνας στην οθόνη, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αν θα χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την οθόνη ή μόνο ένα μέρος της. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος της εικόνας στην οθόνη σύμφωνα με τις ατομικές προτιμήσεις σας ή το είδος του παιχνιδιού που παίζετε. Εάν είστε λάτρεις των RPG, των racing ή των platform, πιθανότατα θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τις 42 ίντσες της οθόνης, ενώ εάν είστε fans των RPGs ή των FPS μπορεί να προτιμήσετε τις 32 ή 27 ίντσες, που σας επιτρέπει να δείτε όλα όσα συμβαίνουν στο παιχνίδι με μια ματιά.

Η οθόνη είναι ανάλυσης 4K με ρυθμό ανανέωσης τα 120Hz και υποστηρίζει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως, HDMI 2.1, variable refresh rate (VRR) και auto low latency mode (ALLM). Επίσης είναι συμβατή με το G-SYNC® και πιστοποιημένη με το AMD FreeSync™ Premium.

preload

Η LG έδωσε επίσης στην οθόνη αποκλειστική πρόσβαση στο νέο της Game app, το οποίο έχει ως συντομεύσεις το Twitch και το YouTube. Τέλος, υπάρχουν δύο μπροστινά ηχεία των 40W, υποστήριξη για Dolby Atmos και υποστήριξη για Dolby Vision στα παιχνίδια.

Η LG δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τιμή και ημερομηνία, αλλά θα δείξει το OLED Flex στην IFA 2022 στο Βερολίνο. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ