Με ένα κλικ η πληροφόρηση για το ποια παιχνίδια υποστηρίζει το Steam Deck

Προφανώς μια από τις απορίες που έχουν όσοι αναμένουν το Steam Deck ή σκέφτονται να το αποκτήσουν, έχει να κάνει με το ποια από τα παιχνίδια που έχουν στη βιβλιοθήκη τους τρέχουν καλά. Λίγο πριν το λανσάρισμα της φορητής κονσόλας, η Valve απαντάει στις ανησυχίες των παικτών, μέσω ενός νέου χαρακτηριστικού για το Steam, που παρέχει την πληροφόρηση αν ένας τίτλος τρέχει εξαιρετικά ή όχι και τόσο καλά. Μπορείτε να το τσεκάρετε πατώντας εδώ, όπου θα σας ζητηθεί να κάνετε sign in με τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Steam.

Πέρα από αυτό, κάνοντας κλικ στην επιλογή “Steam Deck Compatibility” θα εμφανιστούν επιπλέον πληροφορίες, όπως αν το κείμενο στο παιχνίδι φαίνεται καθαρά στη μικρή οθόνη και αν το παιχνίδι τρέχει καλά με τα default graphics settings.

Ακόμα, γίνεται ξεχωριστή αναφορά στα παιχνίδια που ναι μεν θα τρέχουν σχετικά καλά, αλλά είτε απαιτούν πειραματισμό με τις ρυθμίσεις, είτε θα αποδεχτείτε το πως τρέχουν. Πάντως, σε πολλές περιπτώσεις η διαφορά του “Playable” από το “Verified” έχει να κάνει με το γεγονός αν απαιτείται η ενεργοποίηση του virtual touchscreen για την εισαγωγή κειμένου. Το “Playable” μπορεί ακόμα να σημαίνει πως θα εμφανιστεί ένα μήνυμα συμβατότητας κατά το boot ή το μέγεθος του in-game text θα είναι μικρό.

Τέλος, υπάρχει μια σειρά από παιχνίδια, κυρίως VR αλλά και FPS, όπως τα Hunt: Showdown και Warhammer Vermintide 2, που δεν υποστηρίζονται καθόλου. Τα δύο τελευταία, λόγω του συστήματος anti-cheat που χρησιμοποιούν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ