Κανένα πρόβλημα επιδόσεων για το Steam Deck λόγω της τοποθέτησης πιο αργού SSD, τονίζει η Valve

H Valve υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα επιδόσεων, λόγω της τοποθέτησης χαμηλότερης ταχύτητας SSDs στα νέα μοντέλα του Steam Deck. Η αλλαγή εντοπίστηκε από τη γερμανική ιστοσελίδα HardwareLuxx, που παρατήρησε ότι οι εκδόσεις της φορητής κονσόλας με 256 GB και 512 GB αποθηκευτικού χώρου, έρχονται πλέον είτε με two-lane είτε με four-lane PCIe Gen 3 SSD. Προηγουμένως και οι δύο εκδόσεςι αποστέλλονταν στους πελάτες με ταχύτερους, four-lane SSDs.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από το PC Gamer, ο Lawrence Yang, product designer της Valve αποκρίθηκε πως η εταιρεία έχει διερρευνήσει το θέμα και δεν υπάρχουν διαφορές απόδοσεις ανάμεσα στα δύο μοντέλα και οι διαφορές μεταξύ των δύο drives παρουσιάζονται μόνο σε εξαιρετικά ασυνήθιστες περιπτώσεις.

Είναι κοινή πρακτική στη βιομηχανία, οι εταιρίες να επιλέγουν περισσότερους από έναν προμηθευτές, προκειμένου να διασφαλίζουν επάρκεια ανταλλακτικών ανά πάσα στιγμή.

“Πολλά από τα εξαρτήματα του Steam Deck προέρχονται από διαφορετικούς προμηθευτές, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος όγκος και η ευελιξία της παραγωγής. Ένας από τους προμηθευτές SSD παρέχει PCIe Gen 3 x4 NVMe SSDs, ενώ άλλος ένα x2 SSD. Η ομάδα μας έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένους ελέγχους και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση στην απόδοση”, εξήγησε ο Yang.

Steam Deck 02 764 430 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ