Η Ιαπωνία στέλνει κάμερα 8K στον Άρη και τους δορυφόρους του

Η 8K κάμερα αναμένεται να καταγράψει τον Κόκκινο Πλανήτη με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Αν και ακόμη το 8K εδώ στα μέρη μας, στη Γη, δεν έχει καθιερωθεί, αυτό δεν εμποδίζει την Ιαπωνία να καταγράψει 8K εικόνες άλλου πλανήτη στο Ηλιακό Σύστημα. Η Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος και ο τηλεοπτικός οργανισμός NHK αναπτύσσουν κάμερες 4K και 8K που θα τραβήξουν εικόνες του Άρη και των δορυφόρων του (Φόβος και Δείμος) με την επερχόμενη αποστολή Martian Moons Exploration (MMX). Η αποστολή θα τραβάει τακτικά φωτογραφίες και θα τις μεταδίδει σε τμήματα στη Γη, ώστε να δημιουργηθεί μία καλύτερης ποιότητας και ομαλή εικόνα. Την ίδια στιγμή, οι πρωτότυπες φωτογραφίες θα αποθηκευτούν σε μία κάψουλα η οποία θα επιστρέψει στη Γη.

Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην οπτικοποίηση της συμπεριφοράς του διαστημικού σκάφους συνδυάζοντας πληροφορίες από την κάμερα με δεδομένα πτήσης. Η Ιαπωνική Υπηρεσία είπε επίσης, πως θα μπορούσε να βοηθήσει και στη λειτουργία του διαστημικού σκάφους. Το διαστημικό σκάφος MMX αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι του το 2024 για να φτάσει στον τελικό του προορισμό το 2025.

Οι φωτογραφίες αυτές ίσως να αξίζουν την αναμονή. Το MMX θα μπορούσε να παρέχει υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες όχι μόνο από την επιφάνεια του Άρη αλλά θα μπορούσε να προσγειωθεί στους δορυφόρους του Κόκκινου Πλανήτη και να συλλέξει υλικό από τις επιφάνειές τους. Οι επιστήμονες μπορεί να μάθουν περισσότερα για το παρελθόν αλλά και το παρόν του Άρη. Φυσικά, αυτές οι φωτογραφίες θα είναι μοναδικές στο είδος τους οπότε ο τηλεοπτικός οργανισμός NHK ίσως έχει στο μέλλον ένα μικρό θησαυρό αποτελούμενο από πλάνα 8K που άλλοι πάροχοι τηλεοπτικών προγραμμάτων δεν θα μπορούσαν ποτέ να ελπίζουν ότι είναι δυνατό να καταγράψουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ