Φήμες για πειραματισμούς της Apple με έγχρωμες οθόνες E Ink για αναδιπλούμενες συσκευές

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι η Apple δοκιμάζει έγχρωμες οθόνες E Ink για χρήση ως εξωτερικά displays σε αναδιπλούμενες συσκευές. Σχολιάζει μάλιστα ότι οθόνες τύπου EPD (Electronic Paper Display) έχουν τις δυνατότητες να γίνουν μια ευρέως διαδεδομένη λύση για τα εξωτερικά μέρη των foldable συσκευών λόγω της υψηλής εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνουν. Τέλος, πρόσθεσε ότι τα E Ink displays δοκιμάζονται από την Apple για tablets και όχι για smartphones (για την ώρα).

Ένα Electronic Paper Display είναι μια οθόνη που μιμείται την εμφάνιση του μελανιού πάνω σε μια σελίδα χαρτί. Κατ’ επέκταση δεν φέρει δικό του φωτισμό, αλλά αντίθετα φωτίζεται από το περιβάλλον, ακριβώς όπως ένα βιβλίο.

Άρα, εφόσον η Apple αναπτύξει όντως μια foldable συσκευή με εξωτερική οθόνη Electronic Paper, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν ορισμένοι περιορισμοί. Παρόλα αυτά, η εξοικονόμηση της ενέργειας που υφίσταται χάρη σε τέτοιου είδους οθόνες είναι κάτι που αρέσει στην εταιρεία από το Cupertino.

Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια έχουμε ακούσει δεκάδες φήμες σχετικά με την κυκλοφορία μιας foldable συσκευής από την Apple. Οι τρέχουσες θεωρίες μιλούν για λανσάρισμα της πρώτης μέσα στο 2024. Όπως και να ‘χει, ότι ακούμε από τρίτους αποτελεί φήμη, μιας και η Apple διατηρεί την τράπουλά της κλειστή.

Apple Event iPhone 13 01 764 426 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ