Έρχονται foldables από Google, Oppo και Xiaomi

Τη φήμη του Δεκεμβρίου που ήθελε Google, Oppo και Xiaomi να βρίσκονται κοντά στην κυκλοφορία foldable κινητών τηλεφώνων έρχεται να επιβεβαιώσει τρόπον τινά η αναφορά της ιστοσελίδας TheElec. Το κορεάτικο μέσο τεχνολογικής ειδησεογραφίας αναφέρει πως ο κοινός παρανομαστής πίσω από τα εγχειρήματα των τριών αυτών εταιριών δεν είναι άλλος από την Samsung. Η κατασκευάστρια εταιρία φέρεται λοιπόν να βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη και την παραγωγή των οθονών που θα εξοπλίσουν τις εν λόγω συσκευές.

Αναλυτικά, η Oppo φημολογείται πως θα παρουσιάσει μία clamshell τύπου αναδιπλούμενη συσκευή η οποία θα ανοίγει από κάτω προς τα πάνω, ενώ μια δεύτερη οθόνη (4:3) μεγέθους 1,5–2 ιντσών θα βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά αυτής. Τη δημιουργία του πρωτοτύπου είχαν αναλάβει οι Samsung, BOE και Visionox, ενώ την παραγωγή κατ’ αποκλειστικότητα η πρώτη.

Από την άλλη, η Xiaomi αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα foldable κινητό τηλέφωνο στα πρότυπα των Samsung Fold και Huawei Mate X2, μεγέθους εσωτερικής οθόνης 8,02 ιντσών και εξωτερικής 6,38 ιντσών. Παρότι και εδώ το πρωτότυπο ανήκει στην Visionox, την παραγωγή έχουν πάρει συνεργατικά οι Samsung και CSOT. Στο βιογραφικό μάλιστα της δεύτερης βρίσκεται το γνωστό Razr της Motorola.

Τέλος, για το επερχόμενο αναδιπλούμενο της Google δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες πέραν του ότι η Samsung έχει αναλάβει την ανάπτυξη, το panel θα είναι τύπου OLED και αναμένεται να μην ξεπερνά σε μέγεθος τις 7,6 ίντσες.

Oppo Foldable 01 764 442

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ