Διαθέσιμο σε τρίτους κατασκευαστές το webOS TV της LG

Σε πρόσφατο δελτίο Tύπου, η LG ανακοίνωσε τη διάθεση του δικού της λειτουργικού συστήματος τηλεοράσεων σε τρίτους κατασκευαστές, ως το επόμενο βήμα θα έλεγε κανείς μετά τον καθολικό ανασχεδιασμό που παρουσίασε στη φετινή CES. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως το webOS TV που θα παραλάβουν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες αφορά την πέμπτη έκδοση, η οποία φέρει το γνώριμο UI που συναντάμε στα προϊόντα της LG τα τελευταία επτά έτη.

Οι κάτοχοι αδείας του webOS TV θα λάβουν το οικείο και ιδιαίτερα αναγνωρισμένο UI μαζί με ένα πλούσιο σύνολο δυνατοτήτων, όπως η φωνητική αναζήτηση, ο φωνητικός έλεγχος, ενσωματωμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και η εύκολη συνδεσιμότητα που μεταξύ άλλων έχουν κερδίσει επαίνους τόσο από τη βιομηχανία όσο και από τους καταναλωτές. Με το LG webOS TV, οι συνεργάτες λαμβάνουν επίσης μια ποικιλία επιλογών περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε παγκόσμιες εφαρμογές υπηρεσιών streaming όπως το Netflix, το YouTube, το Amazon Prime Video και της αθλητικής υπηρεσίας ροής DAZN, καθώς ακόμη των LG Channels, τη δωρεάν premium υπηρεσία streaming περιεχομένου της εταιρείας. Συμβατά μοντέλα τηλεοράσεων θα έχουν πρόσβαση στο ειδικό τηλεχειριστήριο, Magic Motion”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας.

Μεταξύ των πρώτων εταιρειών που υπέγραψαν συμβόλαιο συναντάμε τις: RCA, Ayonz και Konka. Το εν λόγω εγχείρημα “αναμένεται να αναδιαμορφώσει τον κλάδο των τηλεοράσεων, τόσο για τους παρόχους τεχνολογικών προϊόντων, όσο και για τους παρόχους ψηφιακού περιεχομένου” τονίζει η LG, ενώ παράλληλα προβλέπει σημαντική αύξηση της παρουσίας της στην αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας.

Τόσο ο έλεγχος που θα αποκτήσει -δεδομένης της θέσης της ως ο πρωτεύων ελεγκτικός μηχανισμός πίσω από το λειτουργικό σύστημα ενός αριθμού τηλεοράσεων που αναμένεται να ακολουθήσουν της κίνησης αυτής- όσο και τα έσοδα από τις διαφημίσεις που θα προβάλλονται σε menus και LG Channels αποτελούν τους κύριους λόγους για τους οποίους η εταιρεία επέλεξε να διευρύνει τη διαθέσει το webOS εκτός των συνόρων της.

LG C9 News Image 01 764 430

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ