Διαδικτυακές προκλήσεις που οδηγούν στον θάνατο: Από τη «Μπλε Φάλαινα» στο «Blackout Challenge»

Το «Blackout Challenge», στο Tik Tok, φαίνεται πως είναι το τελευταίο παιχνίδι πρόκλησης στο διαδίκτυο, στο οποίο είναι πολύ πιθανό να οφείλεται ο θάνατος του 12χρονου αγοριού, που βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του, την περασμένη Παρασκευή, στα Κάτω Πατήσια.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν μπλεχτεί με αυτές τις προκλήσεις, δύσκολα καταφέρνει να ξεφύγει.

Πριν το «Blackout Challenge» είχαν προηγηθεί το «Momo», ο «Jonathan Galindo», η «Μπλε Φάλαινα», η «πρόκληση της κανέλλας» και πάει λέγοντας.

Οι διαδικτυακές προκλήσεις ξεκινούν πάντα ως πλάκα και ποντάρουν στον παρορμητισμό των παιδιών και των εφήβων και πολλές φορές καταλήγουν σε τραγωδία.

«Momo»

Είναι μια τρομακτική, με γουρλωμένα μάτια, αδύνατη γυναίκα στην οποία έρχεται κάποιος σε επαφή μαζί της μέσω της εφαρμογής WhatsApp.

Της στέλνουν μήνυμα και εκείνη τους βάζει να κάνουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες που πρέπει να καταγράφονται στο κινητό από κάποιον. Και όποιος δεν το κάνει μέχρι τέλους ή θέλει να σταματήσει, αρχίσει να δέχεται απειλητικά μηνύματα.

«Blackout Challenge»

Σε αυτήν την πρόκληση, οι χρήστες της πλατφόρμας καλούνται να στραγγαλιστούν με ένα καλώδιο ή κορδόνι παπουτσιού μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να καταγράψουν σε βίντεο την στιγμή ευφορίας, όταν ανακτούν ξανά τις αισθήσεις τους.

«Jonathan Galindo»

Πρόκειται ουσιαστικά για τη μετεξέλιξη της «μπλε φάλαινας».

Ξαφνικά σε διάφορα chat rooms διαδικτυακών παιχνιδιών, κάποιος εμφανίζεται φορώντας μια μάσκα που μοιάζει με τον Γκούφι. Αυτός τότε απευθύνει στα παιδιά να κάνουν διάφορες προκλήσεις τις οποίες θα πρέπει να του αποδείξουν ότι τι έκαναν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ