Χιλιάδες νέες απολύσεις ετοιμάζει η Amazon

H Amazon συνεχίζει τις περικοπές προσωπικού. Σε μήνυμα που έστειλε στους εργαζόμενους ο επικεφαλής της εταιρείας, Andy Jassy αναφέρεται πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν 9.000 νέες απολύσεις. Θα επηρεαστούν κυρίως το Twitch, το τμήμα διαφημίσεων και ο τομέας του cloud computing που περιλαμβένει το Amazon Web Services. Ο CEO σημειώνει ότι οι οριστικές αποφάσεις για το ποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους θα παρθούν στα τέλη Απριλίου και ως τότε δεν θα ενημερωθεί κανένας από τους εργαζόμενους που θα αποτελέσουν παρελθόν για την Amazon.

Σύμφωνα με τον Jassy, πρόκειται για τη δεύτερη φάση ενός σχεδίου που αφορά τη μείωση των εξόδων. Κάποιες ομάδες δεν ήταν προετοιμασμένες για τις πρώτες περικοπές τον περασμένο Νοέμβριο, όμως τώρα υπήρξε μια πρώτη ενημέρωση από νωρίς, υποστηρίζει ο Jassy. Όσοι αποτελέσουν παρελθόν για την Amazon αναμένεται να λάβουν αποζημίωση, ασφαλιστήριο υγείας και βοήθεια για να αναζητήσουν νέα εργασιακή στέγη.

Για μια ακόμα φορά, η Amazon αποδίδει τις απολύσεις στην οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί και στις ζοφερές προβλέψεις για το μέλλον.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ