Αύξηση επιδόσεων AR σε κινητά Android δύο καμερών

Σύμφωνα με το Android Police, η επερχόμενη ενημέρωση της εφαρμογής Google Play Services for AR (όπως ονομάζεται η “πρόσοψη” του ARCore SDK του Android) προσφέρει αισθητή αύξηση των επιδόσεων αντίληψης βάθους σε κινητά τηλέφωνα που κάνουν χρήση διπλής συστοιχίας καμερών.

Για την ώρα η εν λόγω ενημέρωση αφορά κατ’ αποκλειστικότητα τα Google Pixel 4 και Google Pixel 4 XL που κυκλοφόρησαν το 2019, παρότι στην αγορά βρίσκονται τα Pixel 5 και Pixel 5a 5G. Αυτό έρχεται ως αντίκτυπο της έλλειψης σταθερού στόχου και πάγιων αποφάσεων της εταιρίας, αφού οι μεταβολές της ανά γενιά συσκευών έχουν δημιουργήσει σύγχυση.

Αναλυτικά, το Pixel 3 αποτέλεσε τρανή απόδειξη για την ίδια πως δεν χρειάζεται πάνω από μία κάμερα για να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα (σε εφαρμογές τύπου Portrait Mode) όταν το software είναι καλό, μόνο για ακυρώσει τον εαυτό της ένα χρόνο μετά με το Pixel 4, ενσωματώνοντας ένα δεύτερο, telephoto αισθητήρα. Ομοίως, ένα χρόνο μετά, το Pixel 5 λειτούργησε ως “άτακτη υποχώρηση” αφού τη θέση του τηλεφακού πήρε ένα υπερ-ευρυγώνιος.

Η διάθεση αυτής αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες, ενώ άγνωστο παραμένει για την ώρα το πότε ή το αν θα διατεθεί και στα υπόλοιπα κινητά τηλέφωνα της λίστας των υποστηριζόμενων AR συσκευών.

Huawei Y6s 01 764 509

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ