Η Apple μεταφέρει την παραγωγή του iPhone από την Κίνα στην Ινδία

Μπορεί έως τώρα η Apple να κατασκεύαζε τα περισσότερα τηλέφωνα iPhone στην Κίνα, τόσο όμως η πανδημία του κορονοϊού όσο και οι αυξανόμενες εντάσεις ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο, την οδηγεί να στρέψει την παραγωγή της στην Ινδία

Ο τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε το τελευταίο του iPhone νωρίτερα αυτό το μήνα .

«Η νέα σειρά iPhone 14 εισάγει πρωτοποριακές νέες τεχνολογίες και σημαντικές δυνατότητες ασφάλειας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κατασκευάζουμε το iPhone 14 στην Ινδία», ανέφερε η Apple σε δήλωσή της.

Η Foxconn με έδρα την Ταϊβάν, η οποία κατασκευάζει τα περισσότερα τηλέφωνα της Apple, λειτουργεί στη νότια ινδική πολιτεία Ταμίλ Ναντού από το 2017, όπου κατασκευάζει παλαιότερες εκδόσεις των συσκευών.

Αλλά τώρα το νέο στοίχημα της Apple είναι να ενισχύσει τις εργασίες της εκεί και να δώσει την παραγωγή του νέου iPhone 14 στην Ινδία, ενώ την ίδια στιγμή, ο κολοσσός προσπαθεί επίσης να αυξήσει το αποτύπωμά του στη χώρα.

Ο αμερικανικός κολοσσός προσπαθεί να ανταγωιστεί τα πολύ φθηνότερα smartphone της Νότιας Κορέας και της Κίνας που συνεχίζουν να κυριαρχούν στην ινδική αγορά smartphone.

Η κατασκευή ωστόσο στην Ινδία δεν σημαίνει ότι τα τηλέφωνα θα είναι φθηνότερα στη χώρα λόγω των υψηλών εισαγωγικών δασμών σε εξαρτήματα και άλλους φόρους.

Έτσι, ενώ οι Ινδοί μπορεί να κοιτάζουν την ετικέτα «Made in India» στο iPhone τους, πάλι θα πρέπει να πληρώσουν ένα τεράστιο ποσό για να το κατέχουν.

Πάντως η ανακοίνωση αυτή της Apple, σημαίνει μια μεγάλη νίκη για την κυβέρνηση του Ναρέντα Μόντι, η οποία ξεκίνησε εμβληματική εκστρατεία «Make in India» πριν από οκτώ χρόνια με στόχο να ενισχύσει την παραγωγή αλλά και την εξαγωγή προϊόντων στην χώρα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας JP Morgan δήλωσαν ότι αναμένουν ότι η Apple θα μεταφέρει περίπου το 5% της παραγωγής iPhone στην Ινδία φέτος.

Η έκθεση προέβλεψε επίσης ότι το ένα τέταρτο της συνολικής παραγωγής iPhone θα είναι στη χώρα της Νότιας Ασίας μέχρι το 2025.

Πέρυσι, ο προμηθευτής της Apple Foxconn επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο Βιετνάμ, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ