Ανάλυση 5Κ υποστηριζει το Vive Pro 2 VR headset της HTC

Η HTC αποκάλυψε το νέο Vive Pro 2, μια ανανεωμένη έκδοση του high-end virtual reality headset. Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την απεικόνιση, που πλέον προσφέρει στους χρήστες ανάλυση 5Κ (2448 × 2448 pixels σε κάθε μάτι), ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz και γωνία θέασης 120 μοιρών. Είναι το πρώτο VR headset που υποστηρίζει Display Stream Compression, μια τεχνολογία που συναντάται κυρίως σε high-end monitors. Σύμφωνα με την HTC, με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται το motion blur και πρακτικά εκμηδενίζεται το screen door effect.

Από εργονομικής αποψης, το Vive Pro 2 είναι στα ίδια επίπεδα με τα high-end headsets, διαθέτοντας adjustable straps, quick-adjust sizing dials και adjustable interpupillary distance. Τα ενσωματωμένα ακουστικά είναι πιστοποιημένα κατά Hi-Res Audio, με 3D spatial sound και επιπλέον στο headset μπορούν να συνδεθούν hird-party headphones. Η συσκευή συνεργάζεται με τα περιφερειακά του Vive SteamVR, όπως τα Vive trackers, το νέο Vive Facial Tracker και οποιδήποτε SteamVR controller. Σχεδιαστικά είναι λίγο πιο “μαζεμένο” σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Για όσους έχουν το original Vive Pro, η HTC τρέχει μία ειδική προσφορά και έτσι μπορείτε να αποκτήσετε το headset στην τιμή των €739. Όταν λήξει η ισχύς της, η τιμή θα είναι €799. Τέλος στις 4 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει το Base Station 2.0 και controllers, με κόστος €1.399.

HTC Vive Pro 2 01 764 429

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ