Αναγνώριση εκφράσεων από την HTC με το Vive Facial Tracker (video)

Η HTC παρουσίασε το πειραματικό της εγχείρημα αναγνώρισης εκφράσεων προσώπου το 2019 και δύο χρόνια μετά, στις 8 Μαρτίου του 2021 έκανε το πρώτο της επίσημο tease — λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη και ταυτόχρονη κυκλοφορία του. Το Vive Facial Tracker είναι λοιπόν γεγονός και έρχεται να προστεθεί ως module στο Vive Pro, το high-end VR-headset της εταιρίας.

Το VFT (για συντομία) δύνεται με τη χρήση ενός υπέρυθρου φακού και δύο καμερών να αναγνωρίσει έως και 38 ξεχωριστές εκφράσεις, καταγράφοντας και παρακολουθώντας κινήσεις των χειλιών και των ζυγωματικών. Σε συνεργασία μάλιστα με το Vive Pro Eye, μια εκδοχή του headset με δυνατότητα αναγνώρισης της κίνησης των ματιών, η HTC προσφέρει την απόλυτη λύση στο χώρο του motion capturing. Το εν λόγω module βρίσκεται διαθέσιμο για αγορά ήδη με την τιμή του να ανέρχεται στα $129,99.

Παράλληλα, έναντι της ίδιας τιμής, η HTC ανακοίνωσε την κυκλοφορία της τρίτης γενιάς του VR Tracker της, ο οποίος παρότι μικρότερος κατά 33% και ελαφρύτερος κατά 15%, παρουσιάζει αύξηση αυτονομίας της τάξεως του 75%, αποτελώντας ουσιαστικά απάντηση στον επερχόμενο Tundra Tracker της πλατφόρμας του SteamVR.

Πάρτε μια ιδέα από το βίντεο που ακολουθεί:

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ