Υπέρ του Τζόκοβιτς ο Δικαστής: «Τι άλλο να έκανε, δηλαδή;»

Με μισή ώρα καθυστέρηση, (1:30 ώρα Ελλάδος – 10:30 ώρα Αυστραλίας) ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία της έφεσης του Νόβακ Τζόκοβιτς για την ακύρωση της βίζας του.

Οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα και Νο1 στον κόσμο παρουσίασαν τα απαραίτητα στοιχεία ενώπιον του δικαστηρίου (είχαν ετοιμάσει υπόμνημα 35 σελίδων), σύμφωνα με όσα του είχαν ζητηθεί από την ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας και από την κυβέρνηση της χώρας, ώστε αρχικά να ταξιδέψει στην Μελβούρνη και να μπορέσει να αγωνιστεί τελικά στο Αυστραλιανό Open (17/1). Υποστήριξαν πως ο «Νόλε» είχε νοσήσει πρόσφατα από κορωνοϊό και έτσι δικαιούτο να πάρει ειδική άδεια εισόδου στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι αθλητές πως προβλέπονταν για τη διοργάνωση.

Ο δικαστής της υπόθεσης, αφού άκουσε προσεκτικά τα όσα είπε ο επικεφαλής νομικός εκπρόσωπος του Τζόκοβιτς, εξέφρασε την άποψη πως «ο κ. Τζόκοβιτς είναι ειλικρινής, αυτό καταλαβαίνω από εκείνον» και στη συνέχεια αναρωτήθηκε «τι άλλο μπορούσε άραγε να κάνει;». Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Σέρβου τενίστα απάντησε: «Συμφωνώ μαζί σας εντιμότατε».

Λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα η έδρα ενημέρωσε πως η δίκη διακόπτεται για μεσημεριανό φαγητό μέχρι τις 6:15 (15:15 τοπική ώρα).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δικαστής διέταξε την παράταση στην άδεια παραμονής του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, καθώς θα έληγε στις 7 το πρωί και δεν υπήρξε μέχρι τότε απόφαση για την υπόθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ