Τζόκοβιτς: “Πάντα θα με αμφισβητούν κάποιοι για κάθε λόγο”

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε για 9η φορά να κατακτήσει το Australian Open, εξασφαλίζοντας παράλληλα και το 18ο Grand Slam στη συλλογή του.

Ο Σέρβος μετά το παιχνίδι, έχοντας αγκαλιά το τρόπαιο του νικητή, πήγε μια βόλτα στη παραλία, κάτι που συνδύασε και με μερικές δηλώσεις.

Ο 33χρονος τενίστας, έχει δεχθεί κατά καιρούς αρκετή κριτική για ορισμένες συμπεριφορές του, με τον ίδιο να τονίζει ότι σίγουρα τον ενοχλεί αυτό, αλλά έχει αποδειχθεί αυτή τη κατάσταση.

Επίσης, ο Νόλε μίλησε για την κατάσταση την οποία βρίσκεται και το πως θα επιδιώξει να συνεχίσει να αγωνίζεται, βάζοντας προτεραιότητα τα σημαντικότερα τουρνουά.

Η ηλικία είναι μόνο ένα νούμερο. Δεν νιώθω κουρασμένος, δεν είμαι εξουθενωμένος. Ακόμη μπορώ να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και να είμαι ανταγωνιστικός. Απολαμβάνω να παίζω τένις,” ανέφερε ο Σέρβος.

Ο Νόβακ ακόμη εξήγησε ότι πλέον διαχειρίζεται διαφορετικά τα πράγματα, εξοικονομώντας ενέργεια για τα πιο σημαντικά παιχνίδια.

Ρεαλιστικά δεν είμαι το ίδιο με δέκα χρόνια νωρίτερα. Προσπαθώ να φερθώ έξυπνα και να εξοικονομήσω περισσότερη ενέργεια για να είμαι έτοιμος στα πιο μεγάλα τουρνουά. Ελπίζω να κερδίσω ακόμη περισσότερα Grand Slam και αυτό έχω ως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή,” τόνισε ο Νόλε.

Τέλος, ο Τζόκοβιτς αναφέρθηκε και στη κριτική που δέχεται κατά καιρούς και την αμφισβήτηση για όσα λέει, σχετικά με ορισμένους τραυματισμούς του.

Ο κόσμος πάντα θα σε αμφισβητεί. Είναι λογικό, πάντα θα έχουν αμφιβολίες για το τι λέω. Έχω αποδειχθεί το γεγονός αυτό, σίγουρα δεν μπορώ να είμαι αγαπητός σε όλους. Κάποιοι πάντοτε κοιτάνε αρνητικά το τι κάνω και τι λέω. Σίγουρα με επηρεάζει, έχω και εγώ αισθήματα όπως όλοι. Δεν μου αρέσει κάποιος να με κρίνει και να μου φέρεται «άδικα» πριν εξετάσει και δει τι ακριβώς συμβαίνει. Ο καθένας όμως έχει τη γνώμη του,’’ επισήμανε ο Τζόκοβιτς.”

Δημήτρης Τσαπνίδης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ