Το πρόβλημα του Τσιτσιπά στον αγκώνα

Ο φυσιοθεραπευτής και μέντορας του Στέφανου Τσιτσιπά, Ζερόμ Μπιανκί, αποκάλυψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον αγκώνα και τον ανάγκασε να μπει στο χειρουργείο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Έλληνα πρωταθλητή, το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από νεαρή ηλικία για τον Τσιτσιπά ο οποίος είχε τραυματίσει τον αγκώνα του σε μια ατυχής προσπάθεια για smash, όταν ήταν 15 ετών.

“Όταν ήταν 15, ο Στέφανος τραυμάτισε τον αγκώνα του σε ένα smash. Ένα μικρό κομμάτι οστού βγήκε έξω και ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό ότι αυτό ενδεχομένως θα έβγαινε ξανά στην επιφάνεια καθώς αντιπροσωπεύει μια απώλεια 10 μοιρών στη γωνία επέκτασης του αγκώνα του” είπε χαρακτηριστικά ο Μπιανκί στη L’equipe.

Ο Γάλλος φυσιοθεραπευτής που γνωρίστηκε με τον Στέφανο, όταν ο Έλληνας τενίστας επισκεπτόταν από μικρή ηλικία την ακαδημία του Πάτρικ Μουράτογλου στη Σοφία-Αντίπολις στη Γαλλία, μίλησε και για την ανησυχητική επάνοδο του Τσιτσιπά στο φετινό ATP Cup.

“Όταν αντιμετώπισε τον Σβάρτσμαν στο ATP Cup, είχε μόλις ξεκινήσει να σερβίρει πριν 12 μέρες και την προηγούμενη ημέρα είχε κάνει μόνο 60 σερβίς. Ήταν σαν να είναι αθλητής των 100 μέτρων και την προηγούμενη να είχε τρέξει μόνο 10 μέτρα. Έκανε 135 σερβίς εκείνη τη μέρα και δεν ξέραμε πως θα αντιδράσει ο αγκώνας του. Την επόμενη ημέρα δεν μπορούσε να σερβίρει, όμως τη μεθεπόμενη όταν αντιμετώπισε τον Μπασιλασβίλι, ένιωσε πολύ καλύτερα”.

Ο Μπιανκί μίλησε και για τη σπουδαία εμφάνιση του Τσιτσιπά στη Μελβούρνη, κόντρα στον Γιάνικ Σίνερ για τα προημιτελικά του Australian Open, αποκαλύπτοντας πως και η ίδια η ομάδα του εντυπωσιάστηκε από την απόδοση του Έλληνα πρωταθλητή.

“Τσιμπάγαμε τον εαυτό μας για να δούμε αν ονειρευόμαστε. Δεν το περιμέναμε αυτό. Έδειξε ένα επίπεδο κοντά στην τελειότητα” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τσιτσιπάς έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Ζερόμ και την είχε εκφράσει με τον καλύτερο τροπο σε post στο Instagram, τον Ιούλιο του 2020.

“Ο φυσιοθεραπευτής μου αλλά και μέντοράς μου. Είναι πάντα εκεί για να με καθοδηγήσει και να με βοηθήσει να πάρω τις σωστές αποφάσεις. Μου διδάσκει τη ζωή. Με βοηθάει να εξελιχθώ και να ωριμάσω. Είναι σημαντικό να έχω τέτοιους ανθρώπους δίπλα μου” είχε γράψει ο Έλληνας άσος για τον Ζερόμ Μπιανκί.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ