Σιμόνα Χάλεπ: Το μεγάλο φαβορί για το Παρίσι

Το φετινό Γαλλικό Όπεν είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα, λόγω της συμπιεσμένης χωμάτινης περιόδου και της γρήγορης μετάβασης από το hard court στο χώμα.

Γι’αυτούς τους λόγους ενδεχομένως να δούμε κάποιες εκπλήξεις, τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο ταμπλό, ωστόσο υπάρχουν και ξεκάθαρα φαβορί για τον τίτλο.

Ένα από αυτά είναι και η Σιμόνα Χάλεπ η οποία τρέχει ένα σερί 14 νικηφόρων αγώνων στο WTA Tour ενώ η επιλογή της να μην ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για το US Open της έδωσε επιπλέον χρόνο για να προσαρμοστεί καλύτερα στις απαιτήσεις του χώματος.

Η Ρουμάνα έχει κερδίσει δύο τουρνουά προετοιμασίας στην κόκκινη επιφάνεια, στην Πράγα και στη Ρώμη ενώ την τελευταία εβδομάδα, πριν την έναρξη της καραντίνας, είχε θριαμβεύσει και στο Dubai Championships.

Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη αλλά και με δεδομένο τις μεγάλες απουσίες των Οσάκα, Μπάρτι και Αντρέσκου, η Χάλεπ γίνεται αυτόματα το μεγάλο φαβορί για τον δεύτερο τίτλο της στο Γαλλικό Όπεν, μετά από αυτόν το 2018.

“Είναι διαφορετικά αυτή τη χρονιά. Είναι αλήθεια ότι νιώθω πιο φρέσκια. Δούλεψα σκληρά στις προπονήσεις αλλά δεν είχα την ευκαιρία να παίξω πολλά ματς, οπότε το σώμα μου δεν είναι συνηθισμένο. Με τα παιχνίδια που έδωσα και κέρδισα εδώ, νιώθω αυτοπεποίθηση. Έχω καλύτερες προοπτικές” είπε η Χάλεπ μετά τον τίτλο της στο Italian Open.

Ο ανταγωνισμός σίγουρα θα είναι υψηλός για τη Ρουμάνα, με τις Αζαρένκα, Μουγκουρούθα και φυσικά τη Σερίνα Γουίλιαμς να είναι οι βασικές ανταγωνίστριες στο Παρίσι.

“Παίζω πολύ καλά τη φετινή σεζόν, έχοντας ήδη τρεις τίτλους. Έχω παίξει αρκετά στο χώμα οπότε νιώθω σίγουρη για τον εαυτό μου. Κάθε παιχνίδι θα είναι μια μάχη στο Παρίσι. Είμαι έτοιμη γι’αυτό” πρόσθεσε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ