Πρωθυπουργός Σερβίας: “Εξηγήσεις άμεσα για το θετικό PCR test”

Η Πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, μιλώντας στο “REUTERS”, σχολίασε τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με τις δημόσιες εμφανίσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς λίγες ώρες μετά το θετικό PCR test του στις 16 Δεκεμβρίου και ζήτησε εξηγήσεις για τις κινήσεις του 34χρονου τενίστα.

Η 46χρονη Πρόεδρος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, που από το 2017 είναι Πρωθυπουργός της χώρας, τόνισε πως θέλει να τελειώσει άμεσα η υπόθεση παραμονής του Νόλε στην Αυστραλία, όμως παράλληλα, ζήτησε από τον Νο1 τενίστα στον κόσμο, να δώσει εξηγήσεις για τις δημόσιες εμφανίσεις του στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου, ενώ ήταν θετικός στην COVID-19.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Ελπίζω η τελική απόφαση να ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η αβεβαιότητα δεν κάνει καλό ούτε στον Τζόκοβιτς, ούτε στο Αυστραλιανό Όπεν. Δεν είμαι ούτε αισιόδοξη, ούτε απαισιόδοξη αυτή τη στιγμή για την έκβαση της υπόθεσης.

Όσον αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις του Νόβακ, ενώ ήταν θετικός στην COVID-19, είναι ξεκάθαρο πως παραβίασε όλους τους νόμους.

Χρειάζονται άμεσα εξηγήσεις και σε αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω πότε έμαθε ότι είναι θετικός, δεν γνωρίζω πότε διάβασε ο ίδιος το αποτέλεσμα του test. Πρέπει να δώσει περισσότερες πληροφορίες”.

Παρακάτω, είναι το έγγραφο που κατέθεσαν στο δικαστήριο της Δευτέρας (10/1) οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς, στο οποίο και γίνεται ξεκάθαρο ότι ο Σέρβος προέβη στο PCR test στις 13:05 της 16ης Δεκεμβρίου και το αποτέλεσμά του, έγινε γνωστό στις 20:19 της ίδιας ημέρας:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ