Πόσπισιλ: “Υπήρχαν σίγουρα πολιτικά συμφέροντα”

Ο συνιδρυτής της PTPA (Professional Tennis Players Association) Βάσεκ Πόσπισιλ άφησε αιχμές απέναντι στην κυβέρνηση της Αυστραλίας μετά την τελική απόφαση απέλασης του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Καναδός ίδρυσε μαζί με τον Νόβακ την PTPA το 2020 προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα των top 500 παικτών της ATP και της WTA στα μονά και των top 200 στα διπλά.

Ο Πόσπισιλ είχε κατηγορήσει την ATP τις προηγούμενες ημέρες για αποχή από το θέμα, καθώς δεν είχε βγει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από την Ομοσπονδία.

Μόλις ανακοινώθηκε η τελική απόφαση για τον Νόλε ο Πόσπισιλ έγραψε στο Twitter:

O Νόβακ δεν θα είχε πάει ποτέ στην Αυστραλία αν δεν του είχε δοθεί εξαίρεση για να εισέλθει στη χώρα από την κυβέρνηση (την οποία και έλαβε, εξού και η αρχική απόφαση του δικαστή Κέλι).

Θα είχε αφήσει το Australian Open και θα ήταν σπίτι με την οικογένειά του και κανείς δεν θα μιλούσε για αυτό το χάος

Εδώ έπαιζε μια πολιτική ατζέντα με τις εκλογές που πλησιάζουν, κάτι που δεν θα μπορούσε να είναι πιο προφανές

Δεν είναι δικό του λάθος. Δεν μπήκε με το ζόρι στη χώρα και δεν «έκανε τους δικούς του κανόνες». Ήταν έτοιμος να μείνει σπίτι” ήταν η δήλωση του Καναδού.

Ο Πόσπισιλ προέτρεψε επίσης τον κόσμο να μην ξεχάσει τη Ρενάτα Βοράτσοβα, την Τσέχα παίκτρια του διπλού που είχε απελαθεί μετά την άφιξη του Τζόκοβιτς και αποκάλυψε ότι η PTPA είχε έρθει σε επαφή μαζί της.

Δανάη Μασκαλέρη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ