Οι προηγούμενες δυο παρουσίες της Ελλάδας στο World Group I

Η εθνική μας ομάδα, πανηγύρισε ιστορική άνοδο στο World Group I του Davis Cup, μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, κερδίζοντας τον Ισημερινό με 3-1, το διήμερο 4 – 5 Φεβρουαρίου, στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Αυτή, θα είναι η 3η παρουσία της Ελλάδας στην 1η τη τάξει κατηγορία της διοργάνωσης. Οι δυο προηγούμενες φορές, ήταν στις αρχές του 21ου αιώνα.

Πιο συγκεκριμένα, τον Απρίλιο και το Σεπτέμβριο του 2002, η Ελλάδα έπαιξε κόντρα σε Βέλγιο και Ισραήλ, αντίστοιχα, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει κάποιο από τα δέκα ties που παίχθηκαν. Ηττήθηκε με 0-5 και από τους δυο και υποβιβάστηκε στο World Group II.

Δυο χρόνια αργότερα, το Φεβρουάριο και το Σεπτέμβριο του 2004, η χώρα μας έδωσε ξανά το παρών στο World Group I, όπου ηττήθηκε με 2-3 από τη Ζιμπάμπουε και με 1-4 από τη Νότια Αφρική, για να υποβιβαστεί εκ νέου.

Στους αγώνες του 2002, για την Ελλάδα, αγωνίστηκαν: Νίκος Ροβάς, Κωνσταντίνος Οικονομίδης, Αναστάσιος Βασιλειάδης, Λευτέρης Αλεξίου, Αλέξανδρος Γιακούποβιτς και Νίκος Καραγιάννης.

Στους αγώνες του 2004, αγωνίστηκαν: Κωνταντίνος Οικονομίδης, Βασίλης Μαζαράκης, Αλέξανδρος Γιακούποβιτς και Λευτέρης Αλεξίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ