Γκαουντέντσι: “Ελπίζω οι Αυστραλοί να αλλάξουν γνώμη”

Ο πρόεδρος της ATP, Αντρεά Γκαουντέντσι μίλησε για το θέμα που κυριαρχεί τους τελευταίους μήνες ελπίζοντας ότι η πολιτεία της Βικτώριας θα αλλάξει γνώμη και στάση απέναντι στους ανεμβολίαστους παίκτες. 

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και μέσα στην Αυστραλία υπάρχει έντονη αντιπαράθεση με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Σκοτ Μόρισον να ξεκαθαρίζει ότι είναι διατεθειμένος να δώσει βίζα στους ανεμβολίαστους παίκτες, αρκεί φυσικά να τεθούν σε 14ημέρη απομόνωση, αλλά τον Premier της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους να τονίζει ότι δεν θα αιτηθεί βίζα για τους ανεμβολίαστους. 

“Αυτό που γνωρίζουμε για την ώρα είναι ότι οι παίκτες δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία αν δεν έχουν πρώτα εμβολιαστεί πλήρως. Αυτό φυσικά μπορεί και να αλλάξει”, δήλωσε ο Γκαουντέντσι.

“Αν εμμείνουν στην απόφασή τους και διοργανώσουν το τουρνουά με αυτόν τον κανόνα εμείς από τον πλευρά μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Από εκεί και πέρα το πρόβλημα είναι με τους παίκτες που δεν θα εμβολιαστούν.”

Το μεγάλο ενδιαφέρον έχει στραφεί στον Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος αρνείται να αποκαλύψει αν έχει εμβολιαστεί ή όχι, ενώ εμφανίζεται διστακτικός για τη συμμετοχή του στο πρώτο Grand Slam της σεζόν.

“Δεν μπορώ να απαντήσω και να πάρω θέση για τον Νόβακ, αλλά ελπίζω ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση θα αλλάξει γνώμη και θα επιτρέψει στους μη εμβολιασμένους παίκτες να αγωνιστούν, τηρώντας φυσικά τις 14 ημέρες απομόνωσης. Αλλά αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης.”

Όσο για το ποσοστό των εμβολιασμένων παικτών της ATP, ο Γκαουντέντσι τόνισε: “Τα καλά νέα είναι ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων αυξάνεται σταθερά. Ειμαστε ήδη στο 70% και ελπίζουμε στους επόμενους δύο μήνες να φτάσουμε στο 98%.”

Θάνος Σταθόπουλος 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ