Αναβλήθηκαν οι τελικοί του Billie Jean King Cup

Οι τελικοί του Billie Jean King Cup, του ανανεωμένου Fed Cup που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 13 έως τις 18 Απριλίου στη Βουδαπέστη, αναβλήθηκαν ξανά λόγω των πρωτοκόλλων COVID-19 στην Ουγγαρία, δήλωσε την Πέμπτη η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF).

Οι εναρκτήριοι τελικοί των 12 εθνών είχε αρχικά οριστεί να πραγματοποιηθούν το Μάρτιο του προηγούμενου έτους προτού η πανδημία αναγκάσει τις αρχές να τους μεταφέρουν έναν χρόνο αργότερα.

Η ITF και η Εθνική Υπηρεσία Αθλητισμού της Ουγγαρίας (NSA) ανέφεραν ότι οι τελικοί θα θα λάβουν χώρα αργότερα μέσα στο έτος.

“Αρκετά σενάρια βρίσκονται υπό εξέταση, τα οποία περιλαμβάνουν παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών”, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

“Ωστόσο, η συνεχής αβεβαιότητα και οι προκλήσεις που οφείλονται στον ιό COVID-19, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, έχουν καταστήσει ανέφικτο να φιλοξενηθεί ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ομάδων αυτής της κλίμακας σε εσωτερικούς χώρους στη Βουδαπέστη, στις προγραμματισμένες ημερομηνίες.”

Ενώ οι τελικοί αναβλήθηκαν, τα playoff για τα προκριματικά του 2022 αναμένεται να διεξαχθούν στις 16-17 Απριλίου.

Το τουρνουά μετονομάστηκε πέρυσι προς τιμήν της Billie Jean King, η οποία βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να κερδίσουν το πρώτο Fed Cup το 1963.

Γιάννης Μαύρος 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ