Θρήνος στον βρετανικό στίβο για τον Νιλ Μπλακ

Απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών ο Νιλ Μπλακ, από τα επιφανή στελέχη του υψηλού αθλητισμού της ομοσπονδίας στίβου του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι και την περσινή χρονιά.

«Ο βρετανικός αθλητισμός είναι σοκαρισμένος και λυπημένος που επιβεβαιώνει την απώλεια του φίλου μας και πρώην συναδέλφου μας Νιλ Μπλακ, ο οποίος πέθανε ξαφνικά το Σαββατοκύριακο», αναφέρει ανακοίνωση της UKA και προσθέτει: «Ο Νιλ αγαπούσε το στίβο και αφιέρωσε τη ζωή του στην υποστήριξε των αθλητών, ως φυσιοθεραπευτής παγκόσμιας κλάσης, ως επικεφαλής της αθλητικής επιστήμης και στη συνέχεια τα τελευταία χρόνια ως διευθυντής επιδόσεων για τη Βρετανική Ομοσπονδία».

Ο Μπλακ παραιτήθηκε από τη θέση του τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από επτά χρόνια, όταν η Βρετανία κατέκτησε μόνο πέντε μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, που ήταν η μικρότερη συγκομιδή από το 2005.

Το 2017 είχε επίσης βρεθεί σε δυσχερή θέση, μετά την τετραετή τιμωρία που επέβαλε ο Αμερικανικός Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (USADA) στον προπονητή Αλμπέρτο Σαλαζάρ, ο οποίος ήταν σύμβουλος στην UKA και είχε την υποστήριξη του Μπλακ.

Παρά το γεγονός ότι αποχώρησε από την ομοσπονδία το 2019, η UKA είπε ότι ο Μπλακ συνέχισε να υποστηρίζει πολλούς αθλητές και προπονητές ως σύμβουλος.

«Ερχόταν παντού μαζί μου και μεριμνούσε για τη σωματική και διανοητική καλή κατάσταση που βρισκόμουν. «Τόσα πολλά είναι τα πράγματα που θέλω να πω… Θα μου λείψεις για πάντα Νιλ Μπλακ», έγραψε στο Twitter η Βρετανίδα επταθλήτρια και Ολυμπιονίκης Κέλι Σόθερτον.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ